- hirdetés -

Járt a vastaps az Orosházi FKSE-LINAMAR együttesének idei első bajnoki mérkőzése után. Nagy skalpot gyűjtöttek be élvonalbeli férfi kéziseink, a jó erőkből álló Balatonfüredet múlták felül szenzációs játékkal.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Balatonfüredi KSE 24-22 (12-12)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 362 néző. V.: Andorka, Hucker

Orosháza: Herjeczki – Pásztor, Ferenczi 1, Knezevic 8 (3), Markoski 3, Milas 5, Németh L. 1 Cs.: Miklós, Szabó (kapusok), Morva, Radojevic, Komporály 2, Tárkányi, Antal 3, Németh G. 1, Srsen. Vezetőedző: Buday Dániel.

Balatonfüred: Fazekas – Gábori 1, Kasparek 3, Győri 6 (2), Kemény 3, Semenov 3, Varsandán Cs.: Ristanovic (kapus), Zdolik 4, Debreczeni 2, Nemes, Kancel, Gerdán, Petrovski, Szilágyi. Vezetőedző: Csoknyai István

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2

Keményen egymásnak estek a csapatok, a mérkőzés elején a Balatonfüred kezében volt az irányítás, agresszív védelmükkel nehezítették az orosháziak dolgát. Ez alapozta meg számukra a gyors lerohanás lehetőségét, komoly előnyt azonban így sem tudtak kialakítani (9. perc 3-4). A hazaiaknak tíz perc kellett, hogy igazán bemelegedjenek. A Milas vezette zöld-sárgák zsinórban négyszer vették be a válogatott hálóőr, Fazekas Nándor hálóját (14. perc 7-4). Ezután több hiba is becsúszott az orosházi támadásokba, a kapuba csereként beálló Ristanovic is megtréfálta párszor Németh Lászlóékat. A Balatonfüred ismét fórba került, de a hazai együttes szívósan tapadt ellenfelére, így a félidő végén döntetlenre álltak a felek (30. perc 12-12).

A zöld-sárga OFKSE nagyot alkotott a Balatonfüred elleni mérkőzésen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A zöld-sárga OFKSE nagyot alkotott a Balatonfüred elleni mérkőzésen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrészt már sokkal jobban kezdte az OFKSE, a védelmük még jobban összeállt. Mögöttük a kapuban a csereként beálló Szabó Levente bravúrokat mutatott be. Rengeteg borsot tört a füredi fal orra alá Marko Knezevic, aki igazi karmesterként állt a csapat élén. A góljai mellett kiválóan mozgatta társait, nagyszerű passzokat adott. Többek között Ivan Milasnak is, akinek a találatával már kétgólos előnyt szerzett a hazai alakulat (42. perc 17-15). A csarnokban végig remek hangulat uralkodott, a közönség hetedik emberként volt ott a pályán a fiúkkal, akik ezt parádés megoldásokkal hálálták meg. Komporály és Milas szenzációs összjátéka után már négy találattal vezetett az Orosháza. A Balaton-partiak mestere azonnal időt is kért (50. perc 21-17), de a lényegen már ez sem változtatott, hiszen a lefújásra kétgólos különbség maradt a felek között. Megérdemelten győzött az Orosházi FKSE-Linamar. Az Eötvös-csarnokban zengett a „Szép volt fiúk”, amire nagyon is rászolgáltak a tegnapi estén.

Buday Dániel: – Tudtuk, hogy nagyon jó csapattal találkozunk, a küzdelem, a védelem nagyon jól működött, mindenki egymásért harcolt és a közönséggel is együtt voltunk. Dolgozunk tovább, van még mit javítani!

Csoknyai István: — Amire készültünk, azt nem tudtuk megvalósítani. A védekezésünk nem funkcionált és támadásban is kevesebbet nyújtottnk a vártnál. Szerettünk volna győzni, de erre ezen a napon nem volt meg az esélyünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.