- hirdetés -

Néhány napja értékeltük az Orosházi Judo Sportegyesület 2016. évi munkáját. A cselgáncsozók számára versennyel kezdődött az új év. Gulyás-Szabó István diákolimpiai ezüstérmet szerzett január 29-én Budapesten.

Az Orosházi Judo Sportegyesületnél korán kezdődött a versenyszezon. Még az év eleji alapozást sem sikerült befejezni, máris rangos versenyen kellett bizonyítaniuk felkészültségüket. 2017. január 29-én rendezték Budapesten az UTE nemrégiben felújított judo csarnokában a serdülő B korosztály országos diákolimpiai döntőjét. A versenyen az Orosházi judo Sportegyesület színeiben Gulyás-Szabó István indult a 60 kg-os súlycsoportban.

Gulyás-Szabó István
Gulyás-Szabó István

– Pisti másfél év kihagyás után tavaly szeptember óta judózik. Szorgalmas, jó képességű tanítvány, mindemellett, csendes és tisztelettudó. Az évet már az egyik fő versennyel kezdte, így sok ráhangolódó mérkőzése nem volt. Amit edzőpartnereivel tudott készülni alapozás közben, azt tudta a versenyen visszaadni. Mi is meglepődtünk a kiváló teljesítményén, mivel a felkészülésnek erre az időszakára nem jellemző a versenyzők csúcsformája – nyilatkozta tanítványáról Tóth Béla 5 danos mester.

A szakembertől megtudtuk, Pistinek négy mérkőzése volt, amelyből hármat rövid idő alatt iponnal nyert. Sajnos az utolsó mérkőzésen hibázott, amelyet az ellenfele azonnal kihasznált, így második helyen végzett a versenyen.

– Úgy gondolom, jól indult az év az egyesület és a versenyzőnk számára. Sok megmérettetése lesz az idén, biztos vagyok benne, hogy sok örömet szerez még nekünk – nyilatkozta Tóth Béla edző.

A cselgáncsozók jelenleg a márciusi solti diákolimpiai versenyre készülnek napi edzésekkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.