- hirdetés -

A hét elején a Békéscsabai Jókai Színház vigadójában tartották a Békés Megyei Hírlap szervezésében a negyvenedik „Év sportolója” díjátadó ünnepséget. A PET-BAU ASE és a Toldi SE erőemelője, Szabó Ágnes is az előkelő második helyen végzett.

A szavazáson a média, a sportszakemberek, sportvezetők képviseletében 79 felkért személy adta le voksát, amely eldöntötte 2016. évi teljesítménye alapján ki lett az év sportolónője, sportolója, edzője és csapata megyénkben.

Az összesítés alapján a PET-BAU ASE asztalitenisz csapata a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott, az első helyezettek a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdázói, míg harmadikok a Torna Club Békéscsaba lányai lettek.

A PET-BAU ASE az "ezüst éremmel" (Fotó: beol.hu)
A PET-BAU ASE az „ezüst éremmel” (Fotó: beol.hu)

A csapat ezt az elismerést a veretlenül megnyert NB I-es bajnoki címmel és az Extraligában jelenleg elfoglalt hatodik helyezéssel érdemelte ki.
– Jelentősen hozzájárult a sikerhez önkormányzatunk és a Busa Péter által irányított elnökségünk, akik biztosították a szakmai munka anyagi hátterét és ezzel az Extraliga szereplés lehetőségét – fogalmazott Bogdánffy Csaba szakosztályvezető

A díjátadón városunkat képviselte még Szabó Ágnes is, aki  a Toldi SE kiváló erőemelője. Az Európa-bajnok sportoló a női versenyzők kategóriájában Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő mögött a második helyen végzett.

A Békés Megyei Hírlap olvasóit is megkérdezte, ők kit láttak az elmúlt esztendő legjobbjának. A megyében sokan gondolták úgy, Böczögő Dorina teljesítménye is elismerést érdemel, hiszen számos nemzetközi-, és hazai versenyen kiválóan szerepelt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.