- hirdetés -

Egy nemzetközi felkészülési tornán vettek részt női kézilabdázóink Hajdúnáson, január utolsó hétvégéjén. Három mérkőzésen egyszer sem akadt legyőzőjük, még a többszörös ukrán bajnok sem jelentett akadályt.

Gőzerővel készül az Oxxo Energy Orosházi NKC a tavaszi folytatásra, ennek egyik állomása volt a múlt hétvégi felkészülési torna. A házigazda Hajdúnánás mellett, játszottak a fővárosi Szent István SE és az ukrán élvonalban szereplő Ungvár ellen. A csapatok körmérkőzéses rendszerben döntötték el a helyezések sorsát.

A csapat komoly terhelésből érkezett a rendezvényre, ami meg is látszott a sok technikai hibán, illetve a támadásbeli pontatlanságokon. Viszont az is látható volt, hogy ha a védekezés jó kapusteljesítménnyel párosul, akkor az bármelyik csapat ellen győzelmi esélyeket hoz magával.

Az első mérkőzésen a fővárosi Szent István SE ellen magabiztos 12 gólos győzelmet arattak az orosháziak. Másnap, január 29-én a házigazdák sem okoztak gondot, kilenc góllal bizonyultak jobbnak. Az első helyért az az ukrán Szuperligában szereplő HC Karpaty Uzhgorod volt az ellenfél, akik három egymást követő évben is (2012, 2013, 2014) hazájuk legjobbjának bizonyult. Ez volt a legnehezebb találkozó, de Katarina Arsenijevic gólerős játékával ezt is abszolválták, végül 26-25 arányban győztek.

– Egy jó hangulatú kupán vettünk részt, megfelelő ellenfelekkel, ami bőven szolgálta a mi felkészülésünket. Ez egy hétvégi meccses terhelés volt, ami nekünk nagyon jól jött, az pedig mindig egy motivációs tényező, hogyha nyersz egy ilyen helyen. A hozzáállással és az akarattal messzemenőkig elégedett voltam – nyilatkozta Papp László vezetőedző, a klub honlapján.

A torna végeredménye:

  1. OXXO Energy Orosházi NKC 
  2. HC Karpaty Uzhgorod
  3. Szent István SE
  4. Hajdúnánás SK

A klub tájékoztatása szerint február 1-jére meghirdetett OXXO Energy Orosházi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC felkészülési mérkőzés betegség miatt elmarad.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.