- hirdetés -

Pénteken az orosházi katolikus templomban misével emlékeztek az egy héttel ezelőtti tragikus buszbalesetre, melyben tizenhatan meghaltak.

Múlt pénteken éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

A veronai buszbaleset áldozataira emlékeznek pénteken az orosházi katolikus templomban (Fotó: Rosta Tibor)
A veronai buszbaleset áldozataira emlékeztek pénteken a katolikus templomban (Fotó: Rosta Tibor)

Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, a külügyminisztérium keddi tájékoztatása szerint eddig nem találtak műszaki hibára utaló nyomot a kiégett busz vizsgálata során és a tanúvallomások is arra utalnak, hogy a baleset előtt nem történt semmi rendkívüli a járművön. Girolamo Lacquaniti a közúti rendőrség parancsnoka az olasz tévé műsorában arról beszélt, hogy ilyen súlyos balesetet még az olasz közutakon szolgáló kollégák közül sem láttak sokan. „Azon az éjszakán a túlélő fiatalok nem akarták elhinni, hogy barátaik meghaltak. Ezek olyan tragédiák, amelyek mély nyomot hagynak” – mondta a rendőrparancsnok.

Jelenleg két súlyos sérültet továbbra is Olaszországban ápolnak, egyikükön bőrátültetést hajtottak végre. A korábban hazaszállított négy embert a Honvédkórházban látják el, állapotuk stabil. A holttesteket jövő héten hozhatják haza, ekkora zárulhat le az azonosítási eljárás.

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a baleset minden érintettjének, az áldozatok családtagjainak és a sérülteknek. Részvéttáviratában Ferenc pápa úgy fogalmazott, „az elhunytakat a mindenható Isten irgalmas szeretetére bízva imádkozik azért, hogy a családtagok és a barátok vigasztalást találjanak gyászukban, és erőt tudjanak meríteni az Úr kegyelméből”. Imádkozik a sérültekért is és mindazokért, akiket érintett a tragédia, hogy gyógyulást és vigaszt leljenek a szomorúság idején. Az orosházi Jézus szíve templomban pénteken szentmisével emlékeztek a tragédia áldozataira.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.