- hirdetés -

Bot Ferenc, az Orosházi Lakásszövetkezet élén állva úgy látja, igen: néhány tulajdonos öncélúan, sértettségtől vezérelve állít valótlanságokat és folyamatosan támadja a szövetkezet működését.

Szombaton jelent meg cikkünk, melyben lakók egy csoportja törvényességi aggályait fogalmazta az Orosházi Szövetkezet néhány hónappal ezelőtti vezetőváltása kapcsán. Az augusztus elsejei küldöttgyűlést követően dr. Jankó Zsoltot Bot Ferenc váltotta, aki elnökké választása előtt minden egyéb tisztségben is tevékenykedett a szövetkezetnél, így meglátása szerint kellő tapasztalattal rendelkezik jelenlegi tisztsége betöltéséhez. Az említett cikkben foglalt lakói állásfoglalást pedig határozottan visszautasítja.

– Egy „jóindulatú” tulajdonos állandó beadványaival megakadályozza a Lakásszövetkezet törvényes működését alátámasztó cégbejegyzést, mindemellett folyamatosan és szándékosan szövegkörnyezetből kiragadott mondatokat tesz közzé minden fórumon, tudatosan félremagyarázva azokat. Erre jó példa a megjelent cikkben emlegetett elutasított változásbejegyzési kérelem, ez ugyanis a végzés alapján éppen azért lett elutasítva, mert a törvényességi felügyeleti eljárást kérő személy mulasztotta el a hiánypótlást beküldeni, nem pedig a lakásszövetkezet. Ugyanezen végzésre hivatkozva azt is terjesztik, hogy a korábbi elnököt visszahelyezték a tisztségébe, holott a Cégbíróság egyértelműen elutasította a törvényességi felügyeleti eljárásra vonatkozó kérelmüket – mondta Bot Ferenc.

– Elfogadhatatlan számomra, hogy néhány tulajdonos öncélúan, sértettségből 3000 ember érdekeit folyamatosan megsértve próbálja a szövetkezetet ellehetetleníteni minden lehetséges fórumon – a helyi sajtóban, internetes oldalakon, a helyi hatóságoknál. Minden alkalmat megragadnak arra, hogy információkat szerezzenek, amiket aztán kiforgatva újabb feljelentésekhez használnak fel, és félretájékoztatják a tulajdonosokat – sérelmezte Bot, aki éppen ezért nem válaszolja meg az említett csoport kérdéseit elektronikus formában: „szövegkörnyezetből kiemelt mondatokat bárki szándékosan félre magyarázhat” – húzta alá az elnök, aki hozzátette 35 év alatt 9 elnöke volt a szövetkezetnek, az utóbbi öt évben négy.

Bot azzal zárta, hogy elmondta, a közhiedelemmel ellentétben a lakásszövetkezetnek nincs tartozása semmilyen szolgáltatóval szemben, minden kötelezettségének eleget tesz, a karbantartásokat, felújításokat pedig a lehetőségekhez mérten elvégezik. Az elnök kiemelte, élhető és békés, viszályoktól mentes közösséget szeretne, ezért reméli, hogy sikerül végre megtalálni a közös hangot a szövetkezetet támadókkal is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.