- hirdetés -

Sikert aratott az öregfiúk számára az első alkalommal kiírt Téli Kupa labdarúgó teremtorna. Az egykori és ma is aktív orosházi kedvencekből alakult Hungária nyerte a kupát.

Az Eötvös-csarnokban kergették a labdát január 8-án a 35 év feletti futballisták. A „tisztes őszes halánték” és a sörhas jelezte, hogy nem ma kezdték a fiúk ezt a csodálatos játékot, de a lelkesedés és néhány remek megoldás a múltat idézte.

– Barátaimmal arra a következtetésre jutottunk, hogy a városban lenne igény egy ilyen nagyszabású öregfiúk tornára és a terveket tettek követték. A rendezvényre 10 csapat nevezett, több alakulat vidékről. Néhány gárda a városi kispályás bajnokságban szerepel, de akad csapat, amely kimondottan erre a tornára állt össze – nyilatkozta Benkő László, a torna szervezője.

Két csoportban folytak a küzdelmek, körmérkőzéses formában, 1×25 perces játékidővel. Az „A” csoportban a Liget FC, a Bokafogó, a Szarvas, az Autó Univerzál és a Hungária szerepelt, a „B” csoportban pedig az Unicum, MTE Öregfiúk (Mezőkovácsháza), Gyomaendrőd FC, Barátság-Orosfarm SC és a  Makk 7 küzdött egymással.

A jól sikerült tornán felbuzdulva jövőre is megszervezik az „old boys” csapatok téli tornáját (Fotó: Rajki Judit)
A jól sikerült tornán felbuzdulva jövőre is megszervezik az „old boys” csapatok téli tornáját (Fotó: Rajki Judit)

Délutánra eldőlt, hogy az „A” csoportot a Hungária nyerte, a második helyen a Szarvas végzett. A „B” csoport győztese a Makk 7 lett, második a Gyomaendrőd FC csapata, így ez a négy együttes jutott az elődöntőbe. A négy között a Hungária 2:0 arányban nyert a Gyomaendrőd ellen, a Makk 7 pedig 4:2-re verte a Szarvast. A 3. helyért: Gyomaendrőd FC-Szarvas 5:3. A döntőben a Hungária 3:0 arányban legyőzte a városi bajnokság listavezetőjét, a Makk 7 csapatát és elnyerte a Téli Kupát.

A győztes csapat tagjai: Szabó Péter (kapus), Csiszár Zoltán, Boros Bálint, Kinyó Péter, Lovas Attila, Lovas Tamás, Kánya Péter, Lövei Roland, Baranyai Béla.

– Szinte ifistaként, 1999-ben indultunk először egy tornán, 44 csapatból harmadikok lettünk. Azóta a különböző téli tornákra mindig összeállunk. Baráti társaság vagyunk, gyerekkorunkban többen együtt kezdtük a focit. A torna igen színvonalas volt, hiszen komoly csapatok vettek rajta részt. Szarvas, Gyomaendrőd, Mezőkovácsháza ellen néhány éve még a nagypályán csaptunk össze. Pár éve még távolinak tűnt számunkra az öregfiúk torna, most meg… – értékelte a napot Lövei Roland, a győztes Hungária csatára.

Benkő László szervező elmondta, a jól sikerült tornán felbuzdulva jövőre is megszervezik az „old boys” csapatok téli tornáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.