- hirdetés -

A hajléktalanok számára a legkritikusabb időszak a tél. A hét közepe óta egyre hidegebb napok váltják egymás, a hajléktalanszálló munkatársai a fedél nélküliekre, a mezőőrség pedig a tanyákon élőkre figyel még fokozottabban az elkövetkezendő napokban.

Orovecz Sándortól, a Hajléktalanszálló vezetőjétől megtudtuk, a karácsonyi ünnepek óta a létszám változatlan az intézményben, a nappali melegedő és az éjjeli menedékhely kihasználtsága százszázalékos. Az átmeneti szálló jelenleg fél házzal üzemel, mindenkit el tudnak helyezni, akik hozzájuk fordul.

Fokozottabb figyelem a következő napokban

– Az Egységes Szociális  Központ támogatásával, a téli szezonban ismét biztosított az utcai szolgálat. Meleg teát, takarót, ruhaneműt, alapgyógyszereket tudunk biztosítani. Jelenlegi 2-3 ember van a látókörünkben, akik nagyrészt utcán töltik a napjaik nagy részét, de mindegyiknek van valamilyen lakhatása. Segítő beszélgetéseink által mindig felajánljuk számukra a szálló szolgáltatásait – emelte ki az intézményvezető. Megtudtuk, a hétvégi rendkívüli hideg miatt az utcai szolgálat keretében fokozottabban figyelnek az utcán tartózkodó hajléktalanokra.

Tanyáról tanyára járnak a szolgálat emberei (Fotó: mezőőrség)
Tanyáról tanyára járnak a szolgálat emberei (Fotó: mezőőrség)

A Mezőőri Szolgálat fokozottabb figyelmet fordít ezekben a napokban a tanyákon élő emberekre. Mindennap tanyáról tanyára járnak, és segítenek. – A szolgálat tagjai sorra felkeresik azokat az egyedülállókat, tanyákon élőket, akiket veszélyeztet a jelenlegi helyzet. Megkérnénk mindenkit, akinek tudomása van róla, hogy a környezetében, ismeretségében van ilyen személy, az jelezze a 70 881 4493-as telefonszámon – tájékoztatott Fejes Róbert szolgálatvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.