- hirdetés -

A pénzintézet nevével visszaélve csalók nyereményjátékot hirdettek, bizalmas adatok megszerzése, adathasználat céljából. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket.

A pénzintézet honlapján tájékoztatja ügyfeleit arról, hogy újabb visszaélési forma van terjedőben az interneten. Az OTP Bank nevével visszaélve, a bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek. Egyszerű kérdésekre kell választ adniuk a hiszékeny internetezőknek. A csalók célja a bizalmas adatok megszerzése, az adathalászat. A gyanútlan internetező olyan „szolgáltatásra” is regisztrálhat a játék során, amelynek magas sms díját havonta fizeti majd meg.

Az OTP Bank nem szervez a születésnaphoz kötődő nyereményjátékot, nem sorsol ki telefont, játékkonzolt vagy vásárlási utalványt. A bank logójával visszaélnek a csalók. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket. Kérjük Önt, ne dőljön be a csalóknak! Ismeretlen oldalon ne adja meg banki vagy személyes adatait! – zárul közleményük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.