- hirdetés -

Ausztria legnagyobb és legjelentősebb agrárkiállítását AGRARIA-n, 75 ezer m2-nyi területen csaknem félezer kiállító mutatta be műszaki és állattenyésztési termékeit, újdonságait, legkorszerűbb technikai megoldásait és innovációs újdonságait. Magyarországot egyedüli kiállítóként az orosházi Linamar Hungary Zrt. Oros divíziója képviselte.

Az agrárkiállítást Welsben rendezték meg: 19 kiállítási csarnokban, mintegy 75 ezer m2-nyi területen. A kiállítók: Belgium, Dánia, Németország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Szlovénia, Csehország – és igen szerény mértékben Magyarország. Nevezetesen az orosházi Linamar Hungary Zrt. Oros divíziója egyedül jelenthette a teljes magyar tulajdonú részvételt – írja az agroforum.hu.

A világ egyik legnagyobb kiállításának összterülete csaknem 18 hektár, amelyből mintegy nyolchektárnyi az AGRARIA (egyharmad része fedett csarnokban). A kiállítás öt napja alatt csaknem négyszázezer látogató érkezett az amúgy csodálatos Wels város központjában kialakított vásárközpontba.

A kiállítás hat téma köré csoportosult, ezek: mezőgazdasági gépészet (automatizáció, hatékonyság), erdészeti technika, állattenyésztés és -tartás, állatbemutatók (állattenyésztés nemzetközi szinten), növénytermesztés (ezen belül vetőmag, növényvédelem, trágyázás) és energia, illetve fa („energiagazdaként”).

Megbízhatóság, tökéletes száraprítás. Ez jellemzi a Linamar OROS által bemutatott Cornado kukorica csőtörő adaptert. Egyedüli magyar kiállítóként, a Cornado üde színfoltja volt az AGRARIA kiállításnak, a Claas kombájnhoz színben passzoló, 8 soros, 76,2 cm sortávos csukható adapterével. Az osztrák piacon az OROS több éve jelen van, a kiállítás remek alkalomnak bizonyult mind a viszonteladókkal, mind a végfelhasználókkal való találkozáshoz, illetve tapasztalatcseréhez.

Krizsán Endre kereskedelmi igazgató, Varga Mihály logisztikai igazgató, Zavada Andrea marketing asszisztens, Héjja Csaba key account manager (Fotó: Agrofórum)
Krizsán Endre kereskedelmi igazgató, Varga Mihály logisztikai igazgató, Zavada Andrea marketing asszisztens, Héjja Csaba key account manager (Fotó: Agrofórum)

Az orosházi vállalat már több mint 45 éve foglalkozik napraforgó és kukorica betakarító adapterek fejlesztésével és gyártásával. A kiállított Cornado nemzetközi bemutatókon elért eredmények alapján a világ egyik legjobb szárzúzójával rendelkezik, az alumínium házas szárzúzó mű optimális elhelyezkedése és a magas fordulatszámának köszönhetően: apró, egyenletesen szétterített zúzalékot hagy maga után, s ezt az osztrák gazdák is megerősítették.

A műszaki korszerűsítés mellett a vállalat a külső megjelenésre is figyel. A narancssárgáról univerzális fekete vázra váltottak, amelyhez bármely kombájn színben rendelhetőek a műanyag sorválasztó burkolatok, ezzel is hangsúlyozva, hogy független adapter gyártó cégről van szó. Gépeik bármely kombájntípushoz adaptálhatóak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.