- hirdetés -

Két kajakos olimpiai bajnok is járt Orosházán a napokban. Őket kérdeztük az élsportról és a hétköznapokról.

A múlt heti sportbálon – mint az elmúlt években hozzászokhattunk – most is világhírességek sora fordult meg. Amikor olimpiai bajnokokkal beszélgethet az ember, akkor kíváncsi a véleményükre néhány dologról, szeretne egy kicsit többet tudni a hétköznapjaikról, terveikről.

Kőbán Rita 12 év szünet után edzőként tért vissza

– Nagyszerű kezdeményezésnek tartom ezt a bálat. Nagyon örülök, hogy sikerült létrehozni, hogy különböző sportágak képviselői így, a fehér asztal mellett is találkoznak, teljesen mindegy, hogy Budapesten, vagy azon kívül. Csak gratulálni tudok a szervezőknek a gondolathoz és külön a megvalósítás színvonalához.

– Amikor letette az evezőt, nem szakított a sportolással. Hogyan telnek mostanában a napjai?

– Amikor az aktív kajakozást abbahagytam, boldog tizenkét év következett. Lovakkal foglalkoztam, hajtottam az ügetőn. Három éve ez is véget ért, visszatértem a kajakhoz. Most az MTK-nál vagyok edző.

Minden gyerekben látom a lehetséges olimpiai bajnokot, bárkiből lehet bármi. Vannak nagyon tehetséges, ügyes gyerekek, válogatottak a tanítványaim közt.

Bár még viszonylag rövid ideje vagyok edző, de nagyszerű kis csapatot sikerült összekovácsolni, úgyhogy nagyon remélem, hogy hamarosan lesznek követőim az olimpiai dobogón.

Kőbán Rita és Kammerer Zoltán - már életükben legendák lettek sportágukban (Fotó: Rosta Tibor)
Kőbán Rita és Kammerer Zoltán – már életükben legendák lettek sportágukban (Fotó: Rosta Tibor)

Kammerer Zoltán: edzés, edzés, edzés

Kammerer Zoltán a riói olimpia után azt mondta, szögre akasztja a lapátot. Szerencsére meggondolta magát. Tőle is a mindennapokról, a célokról érdeklődtünk.

– Remek kezdeményezés a sportbál. Hívtak már többször is, de nem tudtam jönni. Most szerencsésen alakult az időbeosztás és nem is tudtam nemet mondani Zsiga Zsoltnak és Növényi Norbinak. A körülményeket látva örülök, hogy itt lehetek és lazíthatok egy kicsit. Ahogy az elmúlt harminc évben, most is úgy telnek a napok: edzés, edzés, edzés. Ma is volt még egy, hétfőtől pedig folytatódik a napi kettő.

Egy ideig azt hittem, hogy abbahagyom, de ezt nem lehet, vagy legalábbis én még nem tudom, úgyhogy készülök keményen a következő évre. Különösebben nagy terveim Eb, vb már nincsenek. Az a célom, hogy magamhoz képest kihozzam a maximumot és majd látjuk, hogy mire lesz elég. A legközelebbi tervem, hogy ma este jól érezzük magunkat.

Ez utóbbival kapcsolatban nem is volt semmi hiba. A sok kiválóság, sportolók, támogatók, meghívottak ezen a sportbálon is remekül töltötték egymás társaságában az időt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.