- hirdetés -

Több mint 200 otthontalan kutya várja sorsa jobbra fordulását az orosházi Szikhát kutyamenhelyen. Mindegyiküknek története van, egyik történet sem vidám – hogy jóra fordul, úgy hiszem, valamennyi állatbarát reméli, és ha teheti, segíti. Most (is) van rá mód.

Ne menj el mellettük, lásd meg őket és segíts, hogy segíthessenek! December 4-én, vasárnap a Tescoban gyűjt adományokat az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület 10-15 óra között. Moha, Darázs, Ella, Róza és Soma – néhány a sok közül.

Az ellátásuk, etetésük, ember okozta testi és lelki sebeik gyógyítása bizony fáradtságos és költséges munka, de mindenképp megéri. Ha teheted, segítsd a menhely munkáját.

Szükség lenne minél több száraz tápra, konzervre, jutalomfalatra, vitaminra, játékra, takaróra, plédre. Emellett kellenének még tisztítószerek, gumikesztyűk, seprűk, vödrök, etető-itató tálak, felmosó szettek és felmosófejek. Ezeket a holmikat az üzletben megvásárolva adhatod át az egyesületi tagoknak – megismered őket, „szikhátos” pólóban lesznek. Szigeti Judittól, az egyesület elnökétől megtudtuk, apró ajándékkal készülnek köszönetképpen.

Egyre több az otthontalan eb - örökbefogadók jelentkezését várják Szikháton (Fotó: Vági Kata)
Minden felajánlást hálásan fogadnak az orosházi gazdátlan kutyák nevében (Fotó: Vági Kata)

– A menhelyen jelenleg több mint kétszáz kutya él. Köztük vannak egészen idősek is, akiket szeretnénk melegen tartani a télen, és vannak kutyakölykök, akiknek junior tápra van szükségük, az egészséges fejlődéshez. Minden felajánlást hálásan fogadunk az orosházi gazdátlan kutyák nevében – emelte ki az elnök. A vasárnapi, Tescoba meghirdetett akcióban pénzt nem, csak tárgyadományt fogadnak.

A fent felsoroltak egyébként gyorsan fogyónak minősülnek a Dózsa utca végén húzódó menhelyen (ahová egyébként az út állapota miatt még kijutni is nehézkes), így egész évben, folyamatosan várják a felajánlásokat. Ahogy a simogatást, sétáltatást nyújtó önkénteseket is – ha valami, akkor ez hálás vállalás. Megtudtuk, a menhely körbekerítése is fontos feladat, melyet azonban önerőből nem tud megvalósítani az egyesület.

Aki – bármikor, bármilyen módon – segíteni szeretne, hogy ezzel jobbra fordítsa a szomorú történeteket, keresse az egyesületet a Facebookon, ide kattintva. Aki pénz adománnyal szeretne hozzájárulni a mindennapokhoz, vagy a kerítés megépítéséhez, megteheti 11733041-20038069-es számlaszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.