- hirdetés -

A város négy pontján cseréli újakra a régi buszmegállókat az önkormányzat. A cél, hogy az utasok komfortosabban, a széltől, naptól, esőtől a korábbinál védettebben tudjanak várakozni.

A régieket már elbontották és elvitték, az újak megérkeztek és csak arra várnak, hogy felállítsák őket. A vasszerkezet és az üvegborítás is vállalati felajánlás eredménye.

Dávid Zoltán megkeresésére a Linamar Hungary Zrt. ingyenesen vállalta a fém elemek elkészítését és festését, a Guardian Orosháza Kft. az üveget biztosította térítésmentesen, az OrosHÁZAGlas Kft. vállalta az üveg méretre vágását, az Üveg-Világ Kft. pedig kedvezményes áron készítette el az üvegek befogószerkezeteit – tudtuk meg Lázár Dezső városházi sajtóreferenstől.
– Dolgozunk azon, hogy Orosházát modern, új buszmegállókkal lássuk el, amelyek biztosítják a lakosság számára, hogy szél- és esővédett helyen várakozzanak. A közeljövőben a város több pontján tervezünk hasonló fejlesztéseket – tájékoztatott Dávid Zoltán polgármester.

Várhatóan januárra készülnek teljesen az új megállók (Fotó: Rosta Tibor)
Várhatóan januárra készülnek el teljesen az új megállók (Fotó: Rosta Tibor)

Egyelőre a belvárosban a Rákóczi út két megállóját és a Főtéren lévőt, illetve a Kodolányi János Főiskola mellettit cserélik le.
– Kijelenthetem, hogy a Rákóczi úti buszmegállók Orosháza legfrekventáltabb várakozói, ezért örülök, hogy ezek kerültek először sorra. Az új építmények hozzájárulnak majd ahhoz a modern arculathoz, amelynek kialakítása az elkövetkezendő évek feladatai közé tartozik – fogalmazott Sára Csaba képviselő.

A változásban leginkább érintett utazóközönség is nagy várakozással tekint az új megállókra.
– Sokszor nem volt hely a régiben, bevágott az eső, árnyékot sem adott, bízunk benne, hogy az újak orvosolják ezeket a problémákat – mondta Valuk Erika.

A leszerelt építmények a város olyan pontjaira kerülnek, ahol eddig semmilyen fedett megálló nem volt: egyet a Kiss Ernő utcára, egyet Cinkusra, egyet Tatársáncra, kettőt Monorra telepítenek. A munkálatok várhatóan jövőre fejeződnek be, de még idén beépítik az üvegeket a telepített állványokba, január 15-ig pedig a helyére kerül a buszmegállók utcabútorzata is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.