- hirdetés -

Több mint 8 milliárd forint jut a Békés megyei utak korszerűsítésére a következő évben. A forrásokból Orosházára is jut – a dinnyeút részeként 1,22 km hosszon újítják fel az Aradi utcát.

A térségi közlekedés szempontjából fontos négyszámjegyű utak felújítása kezdődhet meg hamarosan megyénkben – rossz állapotú, nagy forgalmú útszakaszokról van szó, melyek felújítása régóta esedékes. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből Békés megyében 13 útszakaszon összesen 27,3 km hosszon valósul meg útfelújítás. A megvalósításra szánt összeg 4 milliárd forint.

A jövő évre tervezett beruházás a 4429. számú Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza összekötő utat is érinti – két rövid szakaszon. A 47-es főutat a magyar-román határral összekötő, közel 50 km hosszú útszakaszon a tervek szerint 1,88 és 1,22 km hosszon végeznek majd munkálatokat – a rövidebb szakasz az orosházi Aradi utcára vonatkozik, a várható bekerülési költség hozzávetőleg 126 millió forint.

Ezen kívül a hazai forrásokból finanszírozott komplex útfelújítási program keretében is felújítások várhatók megyénkben 2017-ben: a tervek szerint 12 útszakasz, összesen 28,5 km hosszon újulhat meg 4,3 milliárd forintból.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.