- hirdetés -

Nem, vagy rosszul használták az árusok a piac területén belül kialakított parkolót, így az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, azaz nem enyhítette az utcai parkolóhelyek hiányát.

Ezt Benkő Ferenc, a piacot is működtető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója mondta el a sokakat érdeklő és érintő témával kapcsolatban.

Ahogyan arról írtunk is, 2014 novemberében született a döntés, hogy a piactéren lévő rossz állapotú és kihasználatlan épületet lebontják, hogy a helyén ingyen használható parkolóhelyeket alakítsanak ki az árusok számára. Ez tavaly április végén meg is történt, nyáron pedig megkezdődött a parkolók építése is.

Az összesen 235 négyzetméternyi új parkoló 2015 novemberére el is készült,

a piac környéki helyzet azonban nem javult,

az árusok továbbra is az utcán parkolnak autóikkal és ide teszik az utánfutókat is. Ráadásul sok példát láthatunk a Facebook oldalakon, amikor a hosszú autókkal több parkolót is elfoglalnak a csúcsidőben.

Természetesen nem minden árus így parkol, de gyakori ez a látvány a piac környékén (olvasói fotó: Balla András)
Természetesen nem minden árus így parkol, de gyakori ez a látvány a piac környékén (olvasói fotó: Balla András)

De miért nem bent parkolnak, ha már van parkoló?

– Előfordult például, hogy ezekben a parkolókban furgonból árultak lomtalanításból származó használt cikkeket és nem akartak helypénzt fizetni. Ennek kivédése érdekében bevezettünk 1000 forint parkolási díjat, de ezt sem akarták kifizetni az árusok – részletezte Benkő Ferenc.

A vezérigazgató elmondta, az sem volt ritka, hogy a vásárlók is beálltak ezekre a helyekre, szintén áthágva a szabályokat.

– Fontos kiemelni, hogy a piac főszezonban helyszűkével küszködik, ezért a parkolónak kialakított területet is ki kell adnunk az árusoknak, akik így szívesen fizetnek érte, növelve ezzel a város bevételeit – hangsúlyozta a cégvezető.

Hozzátette, hogy a megnövekedett piaci forgalom és a gyarapodó áruslétszám a jövőre vonatkozóan ugyanezt vetíti előre, így az utcán továbbra is marad a zsúfoltság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.