- hirdetés -

Van otthon kutyád és szeretnéd megmutatni? Esetleg szereted őket és fontos a védelmük? Gazdiknak, állatbarátoknak és mindenkinek hasznos és színes programot kínál szeptember 24-én az Állatvédelmi családi nap az Árpád-kertben. Hozd el a kutyádat, de ha nincs, akkor is gyere el, mert lehet jótékonykodni is. A gazdátlan kutyusnak egy simogatás is nagy ajándék.

A családi napot negyedik alkalommal rendezi meg az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület. A rendezvény fővédnöke Lövei Ferenc önkormányzati képviselő. A program célja, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, azon belül is a törődés, a figyelem és a megfelelő gondoskodás fontosságára.

A programok szombaton 14 órától kezdődnek az Árpád-kertben. A Candy Dance Crew, majd a Orosházi  Mazsorett és Táncsport műsora után, az Orosházi Kutyaiskola bemutatóját, azt követően a Békéscsabai Ifjúsági Sport Egyesület agility show-ját láthatják az érdeklődők.

Sokan vallják: az otthon akkor válik igazán otthonná, ha vár benne egy kutya (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Sokan vallják: az otthon akkor válik igazán otthonná, ha vár benne egy kutya (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Lesz kutya-gazdi futóverseny is, melynek során mintegy 200 méteres távot kell megtenni a volt ruhagyártól a piac sarkáig. Itt nem annyira a futás a lényeg – vallják a szervezők – hanem a kutya és gazdája közötti összetartozás élménye és öröme. És lesz kutya-szépségverseny is.

Mindkét versenyre nevezni kell, a helyszínen, vagy ide kattintva. A szervezők értékes nyereményekkel készültek, érdemes nevezni.

A kétszázforintos tomboláért szintén jó kis ajándékokat nyerhettek, és adtok is, hisz minden megvásárolt tombolával a menhelyet támogatjátok.

Lehet jótékonykodni is

A rendezvény egész ideje alatt a Keep CaLM utcazenészek szolgáltatják a muzsikát. A kicsiket lufibohóccal, arcfestéssel, ugrálóvárral, trambulinnal és kézműves foglalkozásokkal szórakoztatják – mindezt ingyen. Az állatok egészségével és tartásával kapcsolatban Dr. Sín Zoltán állatorvost kérdezhetitek.

Akinek nincs lehetősége kutyát tartani, de szereti őket, a menhelylakó gazdátlan állatokat kényeztetheti egy kis ideig, minden törődésért hálásak. A rendezvényen örökbefogadni nem lehet, de időpontot kérni igen, ha valaki kedvet kapna egy kutyus örökbefogadásához.

Ne felejtsünk el jótékonykodni sem. Az egyesület adományokat is fogad; száraz és nedves tápot, kidobásra szánt játékot, labdát, a hideg időszakra takarót, plédet, régi párnát, régi ágyneműhuzatot vagy a menhelyi rossz és vizes kennelek felújításához anyagi segítséget.

Az egyesület tagtoborzást is végez, várnak minden állatszeretőt, aki egyesületi tagként segíteni szeretne.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.