- hirdetés -

Hiába volt nyár, a Német Nemzetiségi Önkormányzat háza táján ebben az időszakban sem állt meg az élet. Legutóbbi ülésükön számoltak be az eltelt időszak munkájáról, osztották meg jövőbeni terveiket.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ) soros ülését tartotta szeptember 13-án a Pacsirta utca 8. szám alatti irodájukban. Az elmúlt időszakot értékelve többek között elhangzott, hogy a képviselők részt vettek és koszorúztak az augusztusban rendezett Elekiek Világtalálkozóján.

Kitértek arra is, hogy az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda német szakos tanára, Győri Edit az NNÖ támogatásával egyhetes bajorországi továbbképzésen vett részt augusztus végén. Megtudtuk, a nemzetközi nyelvdiploma, a DSD orosházi támogatásáról is folytattak megbeszélést. Dr. Formann István, az NNÖ 2. elnöke beszámolt a Harruckern emlékkönyv szerkesztésének előkészítéséről, és szólt a geresdlaki kiállításról is, amit szeptember 30-án nyitnak meg a múzeumban.

Elhangzott, hogy az Eötvös katolikus sikola számára több mint hatvanezer forint értékben német nyelv oktatását segítő könyveket vásároltak. – Az iskola elkötelezte magát a német nyelv oktatása mellett az óvodában, és erre épülve, új struktúrában az általános iskolában a német mint első idegen nyelv szerepel. Ebben segítjük lehetőségeink szerint az intézményt – emelte ki dr. Abonyi Lajos, a NNÖ első elnöke.

Döntés született arról is, hogy az Eötvös iskola pedagógusának, Orbánné Kovács Ilonának támogatják azt a képzését, melynek során elsajátíthatja a magyarországi német és német táncokat, népdalokat, énekeket, különböző játékokat, majd oktató-nevelő munkája során továbbadhatja a diákoknak. Határoztak arról is, hogy német nyelvű műsorral részt vesznek a 25. Békés Megyei Német Önkormányzatok Szövetségének Anyanyelvi Kulturális Napján, és az októberi, Nyugdíjas Pedagógus Egyesület által szervezett Borostyán bálon is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.