- hirdetés -

Egyéniben és csapatban is dobogós helyezéssel tértek haza az orosházi tűzoltók a zalaegerszegi Nyíltirányzékú Légpuska Lövészversenyről.

Második alkalommal rendezték meg Zalaegerszegen a Nyíltirányzékú Légpuska Lövészversenyt, ahol dobogós helyen végzett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság orosházi csapata.

A férfi egyéni kategóriában harmadik helyezéssel büszkélkedhet Éliás Csaba tűzoltó zászlós, a csapatverseny során Bajkán György Zoltán tűzoltó alezredes, Éliás Csaba tűzoltó zászlós és Szél Imre tűzoltó őrmester a dobogó második fokára állhatott.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett meghívásos versenyen hat megye ötven tűzoltója mérte össze koncentrációját, célzóképességét.

Az orosházi csapat második helyen végzett (Fotó: katasztrófavédelem)
Az orosházi csapat második helyen végzett (Fotó: katasztrófavédelem)

Az Ebergényi úti lőtéren rendezett versenyen a lövészeknek összesen harminc lövés teljesítésére volt lehetőségük, ebből tíz a bemelegítő, úgy nevezett próbalövés volt.

Ezt követte az éles verseny, amely során két külön lőlapra tíz-tíz lövést kellett leadnia minden indulónak, a teljesítést követően pedig a zalaegerszegi sportegyesület hivatalos bírája értékelte ki a lőlapokat – olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.