- hirdetés -

Miért nem teljes felújítás történt, miért csak foltozták a járdát az Ond utcán? Ezt a kérdést boncolgatták a környéken lakók a napokban az egyik Facebook csoportban. Utánajártunk.

Mi is kimentünk, megnéztük, és valóban, a járdán több frissen aszfaltozott folt található, nincs egybefüggő javítás.

A témában megkerestük az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatóját. Benkő Ferenc kiemelte, mivel az egyenetlen, durva szemcseszerkezetű felülettel rendelkező járdán sok volt a nagyobb, balesetveszélyes kátyú, ezért az önkormányzat illetékese kérte tőlük a balesetveszély elhárítását.
– Mivel ezen járdaszakasz teljes felújítása nem volt betervezve az idei költségvetésbe, ezért csak a legnagyobb hibákat tudtuk kijavítani a közvetlen balesetveszély elhárítására – mondta.

Hozzátette, rengeteg kátyúzással kapcsolatos munkát kell a hivatal kérése alapján a város útjain és járdafelületein elvégezniük, ezért a közszolgáltatási szerződésben megállapított keretösszeg nem elég arra, hogy év közben, terven kívül teljes járdaszakaszokat újítsanak fel.

A kátyúk eltűntek, jövőre ígérik a teljes felújítást (Fotó: Domján Róbert)
A kátyúk eltűntek, jövőre ígérik a teljes felújítást (Fotó: Domján Róbert)

A körzet képviselőjét is megkerestük. Sára Csaba kiemelte, az elsődleges feladat megvalósult,ezen a szakaszon a közvetlen balesetveszély elhárult. De hozzátette, a kátyúzás csakis átmeneti lehet.
– Azon vagyok, hogy már a jövő évi költségvetésbe betervezzük ezen járdaszakasz teljes felújítását. Sokan laknak ott, és van arra óvoda is, így indokolt a teljes felújítás. Azonban azt is tudni kell, hogy a város járdái közül nem ez van a legrosszabb állapotban. A képviselők minden évben bejárják a körzetüket a városháza szakembereivel, és ott összesítik, az adott évben hol lesz felújítás. Idén minden körzetben 500 négyzetméter járdát újítottak, újítanak fel, több millió forint értékben – mondta Sára Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.