- hirdetés -

A napokban két ifjú orosházi labdarúgó is profi szerződést kapott a Fradinál és az MTK-nál.

Silye Erik (1996) és Lustyik Levente (1999) hasonló utat járt be pályafutásuk kezdetén. Mindketten Orosházán, a Vörösmarty iskolában végezték általános iskolai tanulmányaikat, labdarúgó tehetségükre már akkor szemet vetett néhány szakember. Egymástól függetlenül a fővárosba kerültek, Erik a Ferencvárosba, Levente az MTK-hoz. Mindketten külföldi szerződésről álmodoznak.

Silye Erik: futball és tanulás

–  A vörösmartys éveim után a Táncsics Mihály Gimnázium 8 éves képzésére nyertem felvételt, melyet félbehagytam azért, hogy Békéscsabán, az Andrássy Gyula Gimnáziumban folytassam tanulmányaim – kezdte visszaemlékezését Silye Erik.

Silye Erik (Fotó: Soroksár FC)
Silye Erik (Fotó: Soroksár FC)

– Mikor a Ferencvároshoz igazoltam, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumot választottam, de fél évvel később, hogy jobban tudjak koncentrálni a labdarúgásra, magántanuló lettem Békéscsabán. A sikeres érettségim után felvettek több főiskolára is, viszont a nappali tagozat nem fért meg együtt a labdarúgói élettel, így jelenleg nyelvet tanulok és jövő évtől szeretnék levelező tagozaton elkezdeni egy gazdasági szakot.

A fiatal játékos a futballal az Orosháza FC-ben ismerkedett meg, majd innen igazolt Békéscsabára, ahol végigjárta az utánpótlás bajnokságokat egészen az U17-ig.
– Ezt követően keresett meg a Ferencváros, ahol az elmúlt három évben U21-es és NB III-as bajnokok lettünk, valamint Liga Kupa és Magyar Kupa győztesnek is mondhatom magam. Most nyáron kötöttem 3 éves profi szerződést a Fradival, melynek első évét az NB II-es Soroksár felnőtt csapatánál töltöm kölcsönben, ahol szerencsére már az első percben befogadtak. A szezonban szeretnék stabil kezdőjátékossá válni a soroksári csapatban és jó teljesítményemmel szeretném felhívni a Fradi edzője, Thomas Doll figyelmét magamra. Erényeim közé sorolnám a gyorsaságomat és a beadásaimat, amiben pedig fejlődni szeretnék az a fejjáték és a befejezések. Távolabbi céljaim, szeretnék stabil NB I-es játékossá válni, később pedig külföldön is megállni a helyem – vallott magáról Erik.

Lustyik Levente: cél egy külföldi topliga

Levente jelenleg a korosztályos válogatottal Csehországban tartózkodik, de készségesen mesélt eddigi pályafutásáról.

Lustyik Levente (Fotó: MTK)
Lustyik Levente (Fotó: MTK)

–  A 8. osztályt már Budapesten kezdtem a Csanádi Árpád Általános Iskolában, mivel ekkor kerültem az MTK utánpótlásába – kezdte beszámolóját. – Itt egy évet voltam, majd lekerültem Agárdra a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára. A Chernel István Gimnáziumban kezdem meg a 9. évfolyamot, jelenleg is itt tanulok.

Sportpályafutását ő is az Orosháza FC-ben kezdte 2005-ben, 2010- ig pedig az OMTK-ULE csapatában játszott.
– Ekkor igazoltam át a Hódmezővásárhelyi FC-hez, hogy kipróbálhassam magam az NB I-ben is. 2013-tól az MTK utánpótlás csapataiban játszom. Budapesten az U15-ös, majd Agárdon az U16, U17 és U19 korosztályokban kaptam lehetőséget. Az idei évtől újra Budapesten, az MTK Budapest II NB III-as csapatában játszom, edzőm Pölöskei Gábor egykori válogatott labdarúgó. A most kötött szerződésem 2019. 06. 30-ig szól. Jól érzem magam a klubnál, a játékosok befogadtak, a játéklehetőséget megkapom és próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani. A rúgótechnikámmal nincs gond, viszont a gyorsaságomat lehet még fokozni. Szeretnék minél előbb bemutatkozni az MTK első csapatában és majd egyszer külföldön az egyik topligában játszani – mondta Levente.

A két fiatal labdarúgó kemény munkával, sok szorgalommal, céltudatosan készül a jövőre. Ismerve Őket, biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva stabil NB I-es labdarúgókká válnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.