- hirdetés -

Már közel 12 ezer család igényelte az új családi otthonteremtési kedvezményt országosan az első félévben, emelkedik az építési engedélyek száma is. Dél-Békésben a legfőbb célunk a fiatalok helyben tartása, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy otthonra találjanak. Átfogó térségfejlesztési koncepción dolgozunk, hiszen történelmi lehetőség előtt állunk – írja közleményében Simonka György országgyűlési képviselő.

Az első félévben közel 12 ezer család igényelte a CSOK-ot, azaz a családi otthonteremtési kedvezményt hazánkban, mintegy 32 milliárd forint értékben. A program sikerességét mutatja, hogy az igénylők kétharmada már szerződést is kötött, a szerződésbe foglalt támogatások több mint 60 százalékát pedig már meg is kapták. Az új építési engedélyek száma – a fővárosban és vidéken egyaránt – emelkedett: 2016 első félévében több építési engedélyt adtak ki, mint a tavalyi esztendőben összesen.

Dél-Békésben a legfőbb célunk: a fiatalok helyben tartása, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy otthonra, biztonságra, megélhetésre találjanak. Orosháza már lépett a CSOK-ra építve, saját költségvetéséből támogatja a családi otthonteremtési kedvezményt igénybe vevő családokat. Azonban nem csak Orosháza jár az élen, valamennyi dél-békési polgármesterrel arra törekszünk, hogy a fiatalokat letelepedésre ösztönözzük.

A fiatalok helyben tartása, és számukra jövőkép biztosítása a legfőbb cél a Calendula Terv keretében is, hónapok óta dolgozunk mintegy kétszáz szakemberrel együttműködve a komplex térségfejlesztési koncepción. A terv kidolgozását koordináló és segítő Dél-Békés Jövőjéért Szövetség alapító dokumentumát a térség két társulási tanácsa mellett 16 önkormányzat, számos gazdasági társaság, egyesület, alapítvány képviselője látta el kézjegyével, egy cél érdekében: Dél-Békés jövőjét építeni.

Otthon- és munkahelyteremtés – kiemelt területek a fiatalok szempontjából, ezért is üdvözlünk minden olyan lépést, melyek e célok elérését szolgálják. A munka folytatódik, 2017 az adócsökkentés és az otthonteremtés éve lesz Magyarországon, jövőre már 211 milliárd forintot fordít a kormány az otthonteremtési programra. A cél: minden magyar család saját házhoz vagy lakáshoz jusson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.