- hirdetés -

Idén is összegyűlt az „üvegvárosrész” apraja-nagyja, hogy együtt kikapcsolódjanak néhány órára.

Burka László, a körzet önkormányzati képviselője 17 évvel ezelőtt gondolt egyet és első alkalommal megrendezte a lakótelepi napot. És hogy mi vezérelte? Fontos volt számára, hogy az itt élő közösségnek egy olyan alkalmat teremtsen, ahol néhány órára megállhatnak egy kicsit; régi ismerősökkel, az itt élőkkel találkozhatnak, beszélgethetnek, és a különböző programoknak köszönhetően néhány órára garantált a kikapcsolódás is. A „terve” olyannyira bevált, hogy ma már mindenki tudja, ha augusztus, akkor lakótelepi nap, várják, készülnek rá a Szőlő városrészben élők. Így történt ez augusztus 12-én is, amikor ismét összegyűlt az „üvegvárosrész” apraja-nagyja.

Apa nyakában a legjobb - az üvegvárosrész lakóinka szólt ez a nap Fotók: Kecskeméti Krisztina
Apa nyakában a legjobb – az üvegvárosrész lakóinka szólt ez a nap (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

– Rengetek szervezés, előkészítő munka, aggodalom és idegeskedés előzi meg ezt a napot. De mindez eltörpül, amikor látom, milyen sokan eljönnek, és úgy vélem, jól érzik magukat. A mai rohanó világunkba nem sok idő jut a barátokra, ismerősökre, de ilyenkor, valahogy megáll az idő és mindenkinek jut ideje a másikra. A közösségépítés volt a cél, amikor 17 évvel ezelőtt útjára indult a lakótelepi nap. Úgy érzem, elérte célját a rendezvény, és ez nagyon jó érzés – mondta el az OrosCafénak Burka László, aki a rendezvény során (bár tennivalója akadt bőven) mindig szakított időt arra, hogy megálljon és néhány szót váltson ismerőseivel, az itt élőkkel, egykori kollégáival.

Burka László kiemelte, természetesen minden évben nem elég csak a szándék, hogy megrendezi a lakótelepi napot, a támogatók nélkül nem tudná megtartani, ezúton is köszöni mindenki segítségét, aki mellé állt, és bármilyen formában támogatta a rendezvény megvalósulását.

Zene, tánc, különféle bemutatók – csak néhány, mely e napon szolgáltatta a kikapcsolódást. A gyerekek kedvence, az ugrálóvár és a mobil kalandpark most sem maradt el. Az arcfestő standnál is sokan várakoztak, a lufihajtogató bohóc sem unatkozott, a tűzoltók pedig lelkesen mutatták be a tűzoltóautót. Közben egymás váltották a fellépők a színpadon, este 9 órakor pedig a tűzijáték tette fel az i-re a pontot. Természetesen a buli itt nem ért véget, hajnalig tartó utcabállal folytatódott a rendezvény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.