- hirdetés -

Balatonbogláron rendezték az elmúlt hétvégén a Borsodi Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság országos döntőjét, ahol ellenállhatatlan játékkal végzett az élen az Orosházi FKSE-Linamar-Hír-Sat együttese.

A tornán a férfiak mezőnyét 10 csapat alkotta, ahol két ötös csoportban zajlottak a küzdelmek. A csoport első négy helyezettje kvalifikálta magát a negyeddöntőbe, majd elődöntőbe és végül a fináléba. Az orosházi csapat szettveszteség nélkül masírozott át a mezőnyön, a döntőben a volt strandkézilabda-válogatottak sorát felvonultató Dinamit BHC gárdáját verték meg, és ezzel megvédték a magyar bajnoki címüket. A torna legjobb játékosát is az orosházi együttesből választották ki, Kun Attila teljesítményét kiemelkedőnek ítélték.

A bajnokcsapat tagja volt több válogatott strandkézilabda-játékos, akik a hazai rendezésű világbajnokságon a negyedik helyet szerezték meg. De befért a keretbe az OFKSE két játékosa, Pásztor Máté és Miklós Gergő is.
– Most nagyon boldogok vagyunk, hiszen sikerült megvédeni a magyar bajnoki címet, 5-6 év alatt amatőr ificsapatból eljutottunk odáig, hogy komolyan vesznek minket ellenfeleink– értékelt Pásztor Máté.

A bajnokcsapat (Fotó: Zsedényi Péter/ofkse.hu)
A bajnokcsapat (Fotó: Zsedényi Péter/ofkse.hu)

A címvédés azt jelenti, hogy idén is az OFKSE fogja képviselni november elején Magyarországot a Kanári-szigeteken az EHF Bajnokok Tornáján. A megmérettetésen 12 ország bajnokcsapatai vesznek részt. Tavaly nem sikerült jól a nemzetközi szereplés, váratlan vereségek miatt nem jutott a legjobb nyolc közé a gárda.
– Az elsődleges célt teljesítette a csapat, kijutott a Bajnokok Tornájára. Szeptembertől nehéz lesz összehozni a gárdát, hiszen évközben a játékosok különböző klubokban versenyeznek. Igyekszik ott is helytállni majd a csapat, ha teljes kerettel tudunk elutazni szép eredménnyel térhetünk haza novemberben – mondta el Vajer Tamás klubelnök.

Az orosháziak eredményei

Csoportmérkőzések:

Orosházi FKSE-Linamar-Hír-Sat—DMTK Sivatagi Vihar 2—0 (23—12; 22—14)
Orosházi FKSE-Linamar-Hír-Sat—Beach Devils ASE 2—0 (26—16; 28—14)
Orosházi FKSE-Linamar-Hír-Sat— OVB Dabas Beach Boy’z 2—0 (24—16; 24—16)
Orosházi FKSE-Linamar-Hír-Sat—Budaörs Beach Stars 2—0 (20—18; 26—24)

Negyeddöntő: Orosházi FKSE-Linamar-Hír-Sat—Happy Hands 2—0 (24—12; 25—16)
Elődöntő: Orosházi FKSE-Linamar-Hír-Sat—Pénzügyőr-HH 2—0 (27—22; 23—20)
Döntő: Orosházi FKSE-Linamar-Hír-Sat—Dinamit BHC 2—0 (22—16, 28—26)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.