- hirdetés -

A minszki ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokság legeredményesebb sportolója a 18 éves orosházi Homonnai Luca lett. Alig ért véget a világesemény, már itthon kellett helytállnia.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Luca lehet az ifi vb legnagyobb sztárja és az előzetes várakozásokat be is váltotta. Luca ennek ellenére mégsem teljesen elégedett a teljesítményével.
– Nagyon örülök, hogy sikerült három aranyat is begyűjtenem, de ha elemezni kell a futamokat, akadtak hibák bőven. Fizikailag felkészültnek éreztem magam, sajnos mentálisan ugyanez nem mondható el. Az okokat még nem igazán találtam meg, több tényező is közrejátszhatott – értékelte teljesítményét önkritikusan.

Az 500 méteres döntő különösen izgalmasra sikeredett, féltávnál Luca járt az élen, de orosz ellenfele 300 méternél megelőzte, ezt az orosházi sportoló nem hagyta és egy elképesztő hajrával utolérte. Végül ezredre pontosan (1:56:310) egyszerre haladtak át a célvonalon, így megosztoznak a világbajnoki címen.

– Sosem fordult még elő velem hasonló, egyébként is ritka dolognak számít a kajak-kenuban. Természetesen ugyanúgy örömmel tölt el a megosztott aranyérem, mintha egyedül végeztem volna az élen – mesélte. Azt is elárulta, hogy a verseny kimondottan színvonalasra sikeredett, minden feltétel adott volt a jó szerepléshez.

Nyáron sok örömet okozott nekünk Luca az érmekkel. Most adjuk vissza neki, hogy rá szavazunk! (Fotó: José Oliveira e Sousa)
A minszki megmérettetés után idehaza is helyt kellett állnia Lucának (Fotó: José Oliveira e Sousa)

A céltudatos sportoló kiváló teljesítménye mellett extravagáns külsejével, színes frizuráival és virágos hajfonataival is kitűnik a mezőnyből.
– Ezúttal virág volt a hajamban, ezt még Janics Natasával kezdtük el, a tavalyi felnőtt vb-n. Igazából nem kabala számomra, csak így érzem jól magam, így szoktam meg a versenyeken.

A sikeres minszki megmérettetés után idehaza is helyt kellett állnia, hiszen az országos bajnokságban is vártak rá feladatok. A versenyt a szegedi Maty-éren rendezték, ahol főleg csapathajóban szállt vízre.
– Jól sikerült az OB, főleg annak tükrében, hogy először ültünk össze a párommal. Így lettünk az U23-as korosztályban ötödikek 500 méteren, míg ifiben a 200 méteres távot megnyertük – mondta el az OrosCafénak.

Azt is megosztotta velünk, hogy az elkövetkező egy hónap a pihenés jegyében fog telni. A céltudatos lány meg is érdemli, hiszen egyetlen világbajnoki arany mögött rengeteg munka van, Luca pedig hármat is bezsebelt a közelmúltban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.