- hirdetés -

A fürdő áramköltségének csökkentése a célja annak a TOP pályázatnak, amit az önkormányzat nemrégiben nyújtott be. Ha nyer a projekt, több mint ezer napelemet helyeznek el a fürdő területén.

Mint korábban hírt adtunk róla, gyógyhely lett Orosháza-Gyopárosfürdő. Mostantól a fürdő, a város és a szállásadók is használhatják ajánlataikban a gyógyhely megnevezést, ami plusz vonzerőt jelent a turistáknak. Emellett ezzel a címmel komoly fejlesztési pályázatok is megnyílnak a város előtt.

Ezzel kapcsolatban Elekes Lajos területért felelős alpolgármester elmondta, már benyújtottak egy 600 millió forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív Programos (TOP) pályázatot Gyopárosfürdő turizmusának fellendítése érdekében, amit követni fog egy 500 millió forintos második körös pályázat is. Emellett készülnek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) egyik pályázatára is, melyen az elnyerhető támogatás minimum 300 millió forint.

A közelmúltban adtak be szintén TOP keretében, egy napelem-park kialakítására 163,1 millió forintos pályázatot is. Bár korábban napelemes parkoló kialakításáról volt szó, azonban a pályázati kiírás változása miatt ez módosult, így a fürdő kihasználatlan területén 5000 m2-es területen és két lapostetős épületen összesen 272 m2-en helyezik majd el az 1180 db napelemet. – Nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk nyílt pályázni, amelynek köszönhetően, ha pozitív elbírálásba részesül jelentősen csökkenhet a fürdő áramköltsége, mely igen jelentő összeget tesz ki a fürdő költségvetésében. A pályázat rendkívül kedvező, hisz 100 százalékos intenzitású – emelte ki Elekes Lajos.

Hozzátette, a napelem-park kialakításához megtalálták a megfelelő helyszínt, a geotermikus energiát szolgáltató berendezések szomszédságában, mely jelenleg is üzemi területként funkcionál. A napelemeket itt lehet optimálisan elhelyezni, és a további fejlesztésektől sem von el területet, valamint a fürdőzőket, vendégeket sem zavarja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.