- hirdetés -

Mint ahogy országosan, úgy Orosházán sem szűnik az érdeklődés a CSOK iránt, a legtöbben használt lakás vásárláshoz igénylik.

Óriási az érdeklődés a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) iránt – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

  •  az idei első fél évben 61 ezren érdeklődtek a bankoknál
  • hat hónap alatt 11 900 kérelmet nyújtottak be
  • ezek összértéke 31,9 milliárd forint volt

A program népszerűsége megnyilvánul az építési engedélyek számának növekedésében is, a KSH legfrissebb adatai szerint az idei első hat hónapban több építési engedélyt adtak ki, mint tavaly összesen.

Főként fiatalok érdeklődnek a pénzintézeteknél (Fotó: Rosta Tibor)
Főként fiatalok érdeklődnek a pénzintézeteknél (Fotó: Rosta Tibor)

Az OTP orosházi fiókjánál is folyamatos az érdeklődés. Az év eleje óta még kedvezőbb feltételekkel igénylehető CSOK iránt a kezdeti hatalmas érdeklődés nem sokat veszített erejéből – tájékoztatott Fiam Tibor fiókvezető. Hozzátette: a legtöbben használt ingatlan vásárlásához igényelnek CSOK-ot, de természetesen akadnak építéssel kapcsolatos érdeklődők is. A konstrukció jellegénél fogva alapvetően a fiatalabb korosztály adja az érdeklődők többségét, de előfordul olyan is, hogy a nagyszülő keresik fel a pénzintézetet, és a részletek felől tájékozódik – így is segítve az unokának.

– Megjelenése óta rendszeres a CSOK folyósítás fiókunknál. Többsége hitelfolyósítással párosul, amelyből természetesen új lakóház építéséhez is folyósítottunk már hitelt – tájékoztatott Fiam Tibor.

Kiemelte, a kezdeti időszakhoz képest egyre felkészültebbek az ügyfelek, hiszen gyakorlatilag minden nap foglalkozik a témával a média. Ez az ismeret azonban még felszínes, de munkatársaik igyekeznek mindenkit „képbe hozni” CSOK területén is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.