- hirdetés -

Két őrült döntőt vívott az orosházi kajakos, aki 200 és 500 méteren is győzött egyéniben. Utóbbiban megosztozott az aranyon ellenfelével.

A mai napon is jó hírekről számolhatunk be a minszki ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságról.

A 18 éves orosházi kajakos és három társa tegnap érvényesítette a papírformát és az 500 méter döntőjében elsőként ért át a célvonalon. Hüttner Csaba az utánpótlás magyar kajak-kenu válogatott edzője is elismerően szólt róla.
– Homonnai Luca megmutatta, hogy csapathajóban is kiemelkedőt tud nyújtani, kezd nagyon értékes versenyzővé válni a sportág számára – nyilatkozta a szövetség honlapjának.

Délelőtti győzelem 200-on

Ma reggel először 200 méteren kellett helytállnia Lucának, ahol nagy csatában sikerült az élen végeznie. Ukrán ellenfelét csupán hajszálnyival előzte meg, végül 00:41:666-os idővel ért a célba a magyar kajakos.

Homonnai Luca elképesztő formában versenyzett (Fotó: www.flickr.com/canoeminsk2016)
Homonnai Luca elképesztő formában versenyzett (Fotó: www.flickr.com/canoeminsk2016)

Délutáni arany 500 méteren

A délutáni 500 méteres döntőnek nem mindennapi vége lett. Luca féltávnál már az élen járt, de az orosz Anoshkina szorosan követte őt. Az orosznak sikerült utolérnie Lucát, és 300 méter után már vezetett is. De a mi lányunkat nem olyan fából faragták, aki feladja: 100 méterrel a vége előtt elképesztő hajrát indított, és utol is érte ellenfelét. Az élő képen nem is lehetett eldönteni, ki lett az első, sőt, percekig ki sem hirdették a hivatalos eredményt. Végül kiderült, hogy a két kajakos ezredre pontosan (1:56:310) egyszerre haladt át a célvonalon, így megosztoznak a világbajnoki címen.

Az orosházi sportoló teljesítette a szakvezetés által kitűzött célokat. Az előzetes várakozásoknak megfelelően, élete utolsó ifjúsági világbajnokságán három arannyal zárt.

Újabb rekordokat döntött meg a magyar kajak-kenu

Minden idők legjobb teljesítményét produkálta a magyar csapat Minszkben, az ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon. A mieink csak vasárnap hét világbajnoki címet, összesen 18 érmet szereztek, ami önmagában annyi, amennyit tavaly két nap alatt nyertek az év legfontosabb utánpótlásversenyén. A végeredmény pedig egészen elképesztő, Magyarország összesen 10 világbajnoki aranyérmet és 25 dobogós helyezést gyűjtött a hétvégén, ennyit még egyetlen ország sem szerzett egy világverseny alatt kajak-kenuban – írja a kajakkenusport.hu.

Az egész világbajnokság legeredményesebb versenyzője Homonnai Luca lett.
– Ez a valaha volt legjobb szereplés egy világversenyen a gyorsasági kajak-kenu történelmében. 34 versenyszámból csak kilencben nem szereztünk érmet, de ezekben is zömmel negyedik vagy ötödik helyen futott be a magyar egység – mondja Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző. – Ez az eredmény úgy jöhetett össze, hogy mindkét korosztálynak mind a négy szakágában szereztünk érmet, tehát a csapat teljesen egységes volt. Tavaly is rekordot döntöttünk, akkor is 10 világbajnoki aranyérmet nyertünk, de ott az egész verseny alatt szereztünk annyi érmet, mint idén csak a vasárnapi döntők során. Azt hiszem ez az eredményesség már nem is srófolható feljebb. A sportolók mellett jár a köszönet az edzőknek és a kluboknak is, hogy ilyen kiváló formában hozták a versenyzőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.