- hirdetés -

Májusban kezdődött és a napokban fejeződik be az orosházi vasútállomás épületének rekonstrukciója, ahol naponta átlagban 4 ezer utas fordul meg.

A helyileg védett épületnek minősülő orosházi állomásépület felújítása május 20-án kezdődött és várhatóan július végén befejeződik – tudtuk meg a MÁV Zrt. kommunikációs osztályától. A munkálatok a MÁV Zrt. ütemezett karbantartása keretében történik, melynek során a homlokzat javítása és festése, a homlokzati nyílászárók mázolása, a belső emeleti folyosó és lépcsőház tisztasági festése valósul meg.

Megújulva, megszépülve várja az utazókat (Fotó: Rosta Tibor)
Megújulva, megszépülve várja az utazókat (Fotó: Rosta Tibor)

– Az állomásépületet 1890-ben építették, az első nagyobb felújítás 1965-ben történt meg, de csak részlegesen, pénzhiány miatt a teljes tervet nem tudták megvalósítani – ezt már Gyapjas Krisztiántól, a Vasútfotózás-Orosháza bloggerétől tudjuk meg.

Majd 1991-ben ismét elkezdődtek a felújítások, de csak öt év múlva, 1996-ban lett kész, mert 1993-1994 között szintén pénzhiány miatt állt az építkezés, ezért húzódott el évekig a rekonstrukció.

Ezt írta az Orosházi Élet 1996. szeptember 13-án
Ezt írta az Orosházi Élet 1996. szeptember 13-án

Akkor építették be a tetőteret, valamint a belső elrendezés is módosult, és az Alföld-Fiumei Vasút 125 éves jubileuma alkalmából rendezett ünnepség keretében adták át az utazóközönség számára.

A MÁV sajtóosztályától megtudtuk, az orosházi állomáson naponta átlagban 4 ezer utas fordul meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.