- hirdetés -

A Csaba Parkban rendezték a Békéscsaba Szépe versenyt július 9-én, ahol városunkat képviselte a 19 éves Horváth Dorina, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel. Az első udvarhölgy címet szerezte meg, mellette több különdíjban is részesült.

Dorina már fiatalabb korában is elindult hasonló megmérettetéseken. 12 évesen az Orosháza Fesztiválon lett első,később egy nemzetközi kézilabda torna szépének is megválasztották, amelyre társai nevezték be. Két évvel ezelőtt pedig a Miss Táncsics titulust is bezsebelte.

(Fotó: Imre György/Beol.hu 2016 07 09)
Fotó: Imre György/Beol.hu

– Nem szeretem magamat benevezni az efféle versenyekre, azonban a családom és barátom ösztönzésére idén belevágtam. Természetesen a korábbi eredményeim is arra sarkalltak, hogy elinduljak – kezdte Dorina.

Két héttel később intenzív 4 órás próbán vett részt a csapattal, betanulták a színpadi lépéseket és táncokat. A többi lánnyal jó volt a kapcsolata, mindenki tanácsot adott a másiknak, ha szüksége volt rá. Dorina főleg a későbbi győztessel Sinkovicz Ágnessel barátkozott össze.

A július 9-ei versenyen a bikinis felvonulást az utcai ruhás tánc követte, végül a menyasszonyi ruhás rész zárta, ahol a műsorvezető pár kérdésére is válaszolniuk kellett.

A szavazók szerint ő a legszebb

Dorina végül a második helyet érő első udvarhölgy lett, ami azt is jelenti, hogy indulhat a “Békés Megye Szépe” címért. E mellett két különdíjban is részesült, hiszen a legtöbb szavazatot az ő képe kapta a Facebookon, valamint a szakmai zsűri ugyanezen képek alapján őt és egy vetélytársát látták a legfotogénebbnek. Így gazdagabb lett egy wellness-hétvégével és egy profi stúdiófotózással, amely Lung András fővárosi műtermében lesz.

A koronát Sinkovicz Ágnes (Békéscsaba) vehette fel, a két udvarhölgye Horváth Dorina (Orosháza) és Berényi Petra (Fábiánsebestyén) lettek Fotó: Imre György/Beol.hu
A koronát Sinkovicz Ágnes (Békéscsaba) vehette fel, a két udvarhölgye Horváth Dorina (Orosháza) és Berényi Petra (Fábiánsebestyén) lettek Fotó: Imre György/Beol.hu

– Nagyon jó érzés udvarhölgynek lenni, azonban egy kicsit csalódott is vagyok, hiszen leheletnyire volt az első hely. Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy amit kaptam az igen nagy előrelépés számomra. A megyei döntő szeptember 10-én, azaz pont a születésnapomon lesz, remélem ott is hasonló élményekkel gazdagodhatom majd – fogalmaz a mindig mosolygós lány.

Íme a beol.hu videója a díjátadóról

Dorina komolyan gondolja modell karrierjét és kiváló lehetőségnek tartja a stúdiófotózást. A modellkedés mellett a kézilabda pályán is teljesít, az Orosházi Női Kézilabda Club játékosa. A jövőben is szeretne részt venni hasonló szépségversenyeken, de mellette a kézilabdától sem akar elszakadni.

– Nem szeretnék versenyről versenyre járni, de ha találok lehetőséget, nem megyek el mellette, ez nem rám vall. Nem szeretném a sportot sem abbahagyni. Jelenleg személyi edzőnek és kézilabda edzőnek tanulok, muszáj több lábon élni. Régi vágyam, hogy a médiában dolgozhassak, így egy álmom valósulna meg, ha a szépségversenyek által ott lehetnék a tévében – zárta gondolatait a 19 éves lány.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.