- hirdetés -

Újra a foci volt a főszereplő Gádoroson, ahol a tábor után most kispályás tornát rendeztek. A szombati rendezvényen 12 gyermek és 13 felnőtt csapat mérte össze a tudását, de elfogadta a szervezők meghívását a színész és az újságíró válogatott is, akik a helyi, valamint a nagyszénási öregfiúkkal játszottak.

Zsongott a gádorosi sporttelep egész szombaton, a focitábor zárásaként is szolgáló tornán nyolc pályán zajlottak egyszerre a meccsek. A gyerekek mini és maxi utánpótlás korcsoportokban léptek pályára, míg a felnőttek A, B, C és D csoportban sorsolás alapján. Érkeztek csapatok Orosházáról, Szentesről, Fábiánsebestyénről, Eperjesről, de Kiskunhalas és Soltvadkert is képviseltette magát, ahogyan persze a helyi és a szomszédos nagyszénási focisták sem hagyták ki a tornát.

– Szerettem volna ösztönözni valamivel a fiatalokat, a foci felé irányítani őket és tavalyelőtt úgy éreztem, megvannak a kapcsolataim is már ahhoz, hogy belevágjak egy ilyen esemény megszervezésébe. Emellett olyan vállalkozók álltak mellém és kaptam tőlük rengeteg segítséget, akik sokkal könnyebbé tették a munkát és a lebonyolítást – avatott be az indulás részleteibe a torna ötletgazdája és háziasszonya, a jelenleg Olaszországban futsalozó Üveges Katalin.

Aki a tavalyi első Gádorosi Kispályás Focitorna sikerén felbuzdulva úgy döntött, folytatja a megkezdett munkát és hagyományt teremt a rendezvényből. Idén már ugrálóvár és rodeobika is színesítette a környezetet, így azok is jól érezhették magukat, akik kisebb gyermekkel, nézőként érkeztek.

Elképesztő, ami a magyar labdarúgásban történt

Nem így Laklóth Aladár, ő ugyanis a színészválogatott oszlopos tagjaként játszani jött Gádorosra. A labdarúgás szeretete gyermekkorában gyökerezik, amikor még – mint mondta – lejártak a térre rúgni a bőrt és tornaóra helyett is fociztak.
– És amikor fölvettek a színművészeti főiskolára, akkor értelemszerűen rögtön csatlakoztam az akkor már nagyon komolyan létező színészválogatotthoz, ami 1926-ban alakult, idén ünnepeljük a 90. születésnapunkat, úgyhogy a labdarúgás gyakorlatilag az egész életemet végigkíséri.

Természetesen figyelemmel követte az Eb eseményeit is és úgy véli, egészen elképesztő az, amit a magyar válogatott tett.
– Nem csak, amit a labdarúgásban produkáltak, hanem ahogy összekovácsolták az embereket, az a hihetetlen összefogás, drukkolás, egymás elfogadása, amit a válogatott mostani szereplése kiváltott, az túlmutat azon, amit a fiúk az Európa-bajnokságon csináltak. Persze rendkívüli teljesítmény azt gondolom Ausztriát megverni, a portugáloknak 3 gólt rúgni, csoportelsőként végezni – mondta.

A gádorosi tornán a színészválogatottnak is ez volt a célja, de azt is hozzátette Laklóth Aladár, hogy a legfontosabb számukra a játék szeretete, az ellenfél tisztelete és a jó hangulat.

Mindhárom adott volt, sőt a szervezők ételről-italról is gondoskodtak, több bográcsban főtt a csapatoknak szánt pörkölt, amit a feszített tempó miatt a mérkőzések közötti szünetben kellett elfogyasztaniuk a játékosoknak. Ez azonban semmit se volt le az élményből és a győztesek büszkeségéből. A mini korcsoportot a kiskunhalasi U10-es gárda nyerte, míg a maxit az orosházi U14-esek. A felnőttek között a szintén orosházi Hungária bizonyult a legjobbnak, közülük került ki a gólkirály Lövei Roland is, a legjobb mezőnyjátékos pedig a városi focibajnokság első helyezettjét erősítő Gönci Tibor lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.