- hirdetés -

Az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület tagjai egy héten át oktatták a gyerekeket, akik közül nyolcan sikeres horgászvizsgát is tettek.

A Homokbánya Béke horgásztónál 25 gyermek részvételével indult a tábor június 20-án. A délelőttök egy része elméleti foglalkozásokkal telt: horgászvizsgára felkészítés, halismeret gyakorlása, különféle horgászati módok elsajátítása volt napirenden az egyesület aktivistáinak lelkes közreműködésével. Az elmélet után a Kristály tavon gyakorolhatták az új ismereteket az ifjú horgászpalánták – írja beszámolójában Vojtek Edit.

A tábor vendége volt Kalló Kornél, a Maros Mix csapatának feeder teszthorgásza is, aki sokféle módszert ismertetett meg a gyerekekkel, melyek eredményességét a délelőtti halfogás sikere bizonyította.

A gyerekek sokat tanultak a táborban (Fotó: egyesület)
A gyerekek sokat tanultak a táborban (Fotó: egyesület)

A tábor június 24-én, pénteken horgászvizsgával zárult, amelynek során 8 sikeresen vizsgázó gyermekhorgásszal gyarapodott az egyesület tagsága, majd másnap délelőtt 17 résztvevővel, gyermek horgászversennyel fejeződött be az egy hetes horgászprogram.

A táborról képes tudósítás ide kattintva található az egyesület honlapján. A következő tábort augusztusban tartják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.