- hirdetés -

Az elmúlt napok nagy melege után mindenki várta már az enyhülést, ami vasárnap délután meg is érkezett heves esőzéssel, széllel. Ám nem csak lehűlést okozott a vihar, több helyen megtépázta a fákat.

A délutáni vihar után az orosházi tűzoltóknak is akadt munkájuk. Jellemzően olyan esetekhez vonultak, ahol fakidőlés történt, illetve a nagy erejű szél fák ágait törte le.

A Mező utcában egy 8 méteres fa dőlt ki, itt elégnek bizonyult a kárelhárításnál egy láncfűrész.

A Dózsa György utcán az erős szél tört le több nagy ágat egy fáról, ami megrongálta a vezetékeket is. Az orosházi tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és a magasból mentővel vonultak a helyszínre, és levágták a veszélyes ágakat. A telefonszolgáltató munkatársai is a helyszínre vonultak a megrongált vezeték helyreállítása miatt.

A Dózsa György utcában egy fűzfát tépázott meg a vihar (Fotó: Melega Krisztián)
A Dózsa György utcában egy fűzfát tépázott meg a vihar (Fotó: Melega Krisztián)

A Retek utca – Aradi utca közben két nagyobb faág hullott az útra, akadályozva ezzel a forgalmat. A kiérkező tűzoltók itt láncfűrésszel távolították el a további, veszélyt jelentő gallyakat.

Közben a Nagyatádi Szabó István utcában egy elrozsdásodott gázcső szivárgott, a helyszínre kivonuló tűzoltók és a szolgáltató szakemberei gyorsan elhárították a problémát – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese.

A várható heves zivatarok miatt hétfő éjfélig az orosházi járásra másodfokú riasztás adtak ki. Erről részletesen itt írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.