- hirdetés -

Egy kifejezetten hasznos újítást vezetett be a napokban az OrosCafé hozzászólásainak rendszerét is kezelő Disqus: ha úgy érzitek, hogy egy másik kommentelő kifejezetten az idegeitekkel játszik, gyorsan blokkolhatjátok őt saját magatoknak.

Bár mi magunk is igyekszünk kizárni azokat, akik hozzászólásaikban rendszeresen sértik a hatályos jogszabályokat vagy a többi felhasználót, rengeteg olyan eset lehetséges, amikor valaki a határon mozog: jogszabályt nem sért, titeket viszont rettentően idegesít a tudálékos okoskodása, az állandó beszólogatása vagy éppen az elegáns, megfoghatatlan, de azért durván idegesítő stílusa, netán a spamelése.

Ilyen esetben mostantól egyszerűen eltüntethetitek őket szem elől, mutatjuk a receptet:

  1. Kattintsatok az illető nevére a hozzászólásokban.
  2. A felugró ablakban kattintsatok az illető felhasználóneve melletti Követem gomb után lévő három pontra, ahogy az a fenti képen is látható.
  3. Itt válasszátok a „Block User” opciót.

Ezután semmilyen formában nem látjátok majd az illető hozzászólásait.

A Disqus egyébként egy még egyszerűbb módszert is fejlesztett a blokkoláshoz, amit az alábbi videóban láthattok. De ezt az egyszerű tiltást még nem mindenkinél vezették be.

A durva kommentelőket természetesen ezután is kizárjuk az egész rendszerből, de erre csak igen súlyos esetben kerül sor – moderálási elveinket itt találjátok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.