- hirdetés -

A jövő héten ismét vágányzár kezdődik a Szeged-Békéscsaba vasútvonalon. Egy szakaszon vonatpótlózásra kényszerül az utazóközönség.

Június 20-tól július 3-ig teljes vágányzár lesz Orosháza és Hódmezővásárhely-Népkert állomások között. A vasúti pálya kizárása miatt a két állomás között vonatpótló autóbuszok fognak közlekedni két hétig – tájékoztatott Gyapjas Krisztián a Vasútfotózás Orosháza portáltól.

A vágányzár ideje alatt Székkutas állomáson az átmenő fővágányban lévő 1. és 2. sz. kitérőket cserélik ki, illetve a III. vágányon a vasúti pálya teljes felépítményét lecserélik. Hódmezővásárhelyen a kezdőpont (Szeged) felől a 2. és 6. számú váltókat cserélik, illetve a 1543 sz. szelvényben lévő útátjáró cseréje is megtörténik.

Lesz, ahol a teljes vasúti felépítményt cserélik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Lesz, ahol a teljes vasúti felépítményt cserélik (archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

A vasúttársaság felhívja az utazók figyelmét, hogy a vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, valamint együttes elhelyezést és kerékpárszállítást biztosítani nem tudnak!

Fontos megemlíteni, hogy a pótlóbuszozással Szeged és Békéscsaba között a menetidő közel 20 perccel növekszik, így a vonatok szegedi indulási és érkezési idejében változások történnek: a vonatok Szegedről a megszokottól eltérően 19 perccel korábban indulnak, illetve az ellenkező irányú vonatok 12 perccel később érkeznek a szegedi pályaudvarra. Békéscsaba állomáson az indulási és érkezési idők nem változnak.

Bár a vasúttársaság részletes tájékoztatást nem adott ki, de a menetidők megnövekedéséből várhatóan a budapesti gyorsvonatokra történő átszállás és a csatlakozás biztosítása elmaradhat a szegedi állomáson!

Június 18-tól a Békéscsaba/Mezőtúr állomásokon át Budapest-Keleti pályaudvarra utazó utasok számára fontos lehet, hogy a menetrendváltással megszűnik a Lőkösháza-Bp.-Keleti pu. közötti vasútvonalon a belföldi InterCity-szolgáltatás, csak a nemzetközi IC-kben lesz lehetőség klímás kocsikban utazni a fővárosba és vissza.

Arról, hogy milyen egy vágánycsere néhány éve forgattunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.