- hirdetés -

Az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület június 4-én rendezte hagyományos Bessenyei Sándor Emlékversenyét, ahol 279,14 kg volt az összfogás.

A homokbánya Béke horgásztavon megrendezett 24 órás versenyre 42 nevezés érkezett.
– Az előző napi telepítés ismeretében nagy reményekkel indultak a résztvevők, ez a remény azonban nem mindenkinél vált valósággá. Körülbelül egyharmada a mezőnynek „megúszta” a napot anélkül, hogy a horgászbot után nagyon kapkodnia kellett volna. Mások viszont szinte pihenés nélkül emelgették a szákot, ahogyan tréfásan az egyik versenyző fogalmazott „ízületesre” fogták magukat – írta beszámolójában Vojtek Edit.

Végül közel 280 kilót zsákmányoltak a versenyzők, ezeknek a halaknak nagy része azonban visszakerült a tóba, hiszen sokan még az engedélyezett napi két pontyot sem vitték haza.

A legnagyobb halat egy 6,2 kg-os, 56 cm-es pontyot Forján Zoltán zsákmányolta, aki a versenyen is a legeredményesebbnek bizonyult (Fotó: egyesület)
A legnagyobb halat egy 6,2 kg-os, 56 cm-es pontyot Forján Zoltán zsákmányolta, aki a versenyen is a legeredményesebbnek bizonyult (Fotó: egyesület)

A másnap reggeli eredményhirdetésre már az újonnan épült horgászpavilon fedele alatt került sor, mely az időközben lezúduló zápor ellen is kiváló menedéknek bizonyult.

Eredmények:

Az összfogás 279,14 kg, az egy versenyzőre jutó átlagfogás 6,46 kg volt.

I. hely:                  Forján Zoltán              37,12 kg
II. hely:                Csáki Sándor               35,22 kg
II. hely                 Lovas József                 28,4 kg
IV. hely                Csizmadia Zsolt          23,86 kg
V. hely                  Tóth István                  22,56 kg
VI. hely                Balogh Ernő                 18,33 kg
VII. hely               Stübe Krisztián           16,17 kg
VIII. hely             Bányai Attila                10,24 kg

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.