- hirdetés -

A Szabó Dezső utca és a Kós Károly utca egy szakasza, valamint a Csengeri utca burkolata újulhat meg a közeljövőben, ha nyer a város egyik pályázata.

Minisztériumi pályázatot hirdettek önkormányzati tulajdonú, belterületi közlekedési infrastruktúra fejlesztések megvalósulására. A képviselő-testület május 30-ai egyhangú döntése alapján Orosháza Város Önkormányzata pályázatot nyújt be a Szabó Dezső utca (Ady Endre utca és Bajcsy-Zsilinszky u. közötti szakaszának), a Csengeri utca, valamint a Kós Károly utca (Bajcsy-Zsilinszky utca és Kelet utca közötti szakaszának) burkolat-felújítására.

A felújítással érintett utcaszakaszokon az útburkolat több helyen kikátyúsodott, további állapotmegőrzése kátyúzással már nem megoldható. A burkolatszélek több helyen letöredeztek, hossz- és keresztirányú repedések találhatók rajta, ezért új kopóréteget terítenének rá. A Szabó Dezső utcában 103,3 méter hosszúságban, 5,3 méter szélességben, a Csengeri utcában 536 méter hosszúságban, 6 méter szélességben, míg a Kós Károly utcában 481 méter hosszúságban, 6 méter szélességben valósulna meg a felújítás. Ezen kívül az érintett szakaszokon az aknafedlapok szintre emelése, valamint kétoldali padkarendezés is történne.

A beruházás összköltsége bruttó 44,5 millió forint, amihez 65% támogatás, 28,9 millió forint nyerhető. Nyertes pályázat esetén a fennmaradó 35%-ot, azaz 15,5 millió forintot az önkormányzat biztosítja önerőként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.