- hirdetés -

Hamarosan elkészül az útalap Rákóczitelepen, a Lórántffy utcában. A 126 méter hosszú útszakaszt lakossági igény alapján, önkormányzati forrásból készítik el. Ezzel jelentősen javul az ott élők közlekedési lehetősége.

– Az ott lakók többször jelezték már, hogy az utca nincs végig aszfaltozva, ezért esős időben gondot okoz a bejutás a házakhoz. Az idei évi költségvetésben sikerült elkülöníteni összeget az ilyen jellegű munkákra, ez kezdődött el a napokban – mondta Fejes Róbertné, a körzet képviselője.

A Lórántffy utcában szórt útalap építés történik, ezzel erősítik meg a földes útszakaszt 126 méter hosszúságban és 3 méter szélességben. 30 cm mélységben elkészítik a „tükröt” majd az ágyazat behordását követően kiékelik és behengerlik, ezzel biztosítva az út járhatóságát. A kivitelezést az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. végzi, a munkálatokat várhatóan május 20-ig befejezik.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Lórántffy utcai útalap 1,4 millió forintból készül. Ilyen jellegű munkákra összesen 4,4 millió forint áll rendelkezésre 2016-ban, a fennmaradó 3 millióból több másik utcában is lesz majd hasonló munka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.