- hirdetés -

Olyan szociálisan rászoruló, nehéz anyagi helyzetben levő lakosok nyújthatnak be pályázatot és igényelhetnek támogatást, akik életvitelszerűen a megpályázott fogyasztási helyen élnek, illetve az EDF Démásztól kapják az áramot, mint egyetemes szolgáltatótól.

Az EDF Démász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat május 3-ától újra támogatási programot hirdet az áramdíj megfizetésével küzdő háztartások megsegítésére az EDF Démász szolgáltatási területén.

Támogatás kérhető az EDF Démász Zrt.-nél nyilvántartott tartozások rendezésére, kikapcsolt – és előrefizető mérővel rendelkező hátralékos fogyasztók részére is. Ebben az esetben a támogatás mértéke a tartozás legfeljebb 50%-a lehet. Ezen felül azon fogyasztók is pályázhatnak, akik nem rendelkeznek hátralékkal, rendszeresen, határidőre tudják fizetni villanyszámlájukat. Nekik fix 15.000 Ft-os, előrefizető mérővel rendelkezőknek pedig 9000 Ft-os támogatási összeg nyújtható.

A pályázatot 2016. május 3. és 2016. július 31. között lehet benyújtani a halozat.maltai.hu weboldalon keresztül.

Rendszeresen fizető kategóriában a pályázat benyújtási határideje: 2016. 05. 31. A pályázatok benyújtásában teljes körű segítséget nyújt az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálata, Orosháza, Hajnal u. 1. szám alatt található intézménye.

Az áramdíj fizetését segítő program 2012-ben indult, és az elmúlt négy év alatt 200 orosházi család kapott támogatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.