- hirdetés -

A Jammy Orosházáról és a Trio á la Kodály Budapestről – ők adták a zenét a magyar jazz ünnepén.

A Magyar Jazz Ünnepét tartotta az Orosházi Rock és Blues Egyesület és a Petőfi Művelődési Központ május 8-án. Orosháza volt a harmadik város abban a sorban, akik rendezvényszervezési jogot nyertek a Magyar Jazz Szövetség valamint a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán.

Elsőként a gospel énekesnővel kiegészült Jammy lépett színpadra. A zenekar egy órás műsorának nagy sikere volt – írta beszámolójában Mihály Zoltán klubvezető.

Őket a budapesti Trio á la Kodály produkciója követte, akiktől a jelenlevő közönség (főként e műfaj kedvelői) komoly művészi előadást hallhatott. A zenekar a kortárs-jazz egyik legjobb hazai képviselője. A három jól felkészült muzsikus Kodály Zoltán műveiből emelt be magyar népzenét modern jazz-zenéjébe, műsoruk zenei unikum volt – fogalmazott Mihály Zoltán.

Az orosházi Jammy zenekar koncertjéből néhány számot az Orosházi Városi Televízió Kommentár Nélkül című adásában is megnézhettek május 13-án, pénteken, a 19 órás híradó után. Aki nem tudja fogni a tévé adást, az kattintson ide.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.