- hirdetés -

Zenészek, rajongók és a fesztiválok meghatározó személyiségei gyűltek össze egy zenetörténeti és helytörténeti múltidézésre április 26-án a városi könyvtárban. A főszerep a beatkorszaké volt; az orosházi fesztiválok felelevenítésével, és természetesen sok-sok beatzenével.

A  városalapítási ünnepi eseményekhez, valamint a Zenetörténeti Esték sorozatba is tartozó program kétórásra sikeredett – írja Törköly József zenei könyvtáros az intézmény blogján.

A rendezvény házigazdája Varga Zoltán, egykori könyvtárigazgató, országgyűlési képviselő volt, aki a fesztiválok idején a seregszemlék titkári teendőit látta el.  A beszélgetős esten több jelenleg is aktív zenész illetve egykori zenekari tag is részt vett. Jelen volt Debrecenből – a fesztiválokon többször arany diplomát szerző – Lux együttes két tagja, Tikász Sándor és Pikó Sándor és két korábbi helyi muzsikus Csizmadia Béla és Bánfi Antal, valamint Plenter Béla is – tudtuk meg a városi könyvtár blogjából.

Benkő Péter Benedek, a fesztiválok megálmodója, létrehozója és szervezője több régi zenei felvétellel készült a rendezvényre, hogy visszaidézze azt az életérzést, amit ezeken a koncerteken éltek át. És akiket esetleg még így sem ragadott el teljesen a “beathangulat”, azokat a Csizmadia Béla, Plenter Béla, Bánfi Antal összeállítású, kissé átalakult Ördögszekér formáció élőzenei produkciója utaztatta vissza a 70-es évekbe.

Az esemény fotói itt nézhetők meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.