- hirdetés -

Akinek kertje van, az tudja, nyáron, a kánikulában rendszeresen kell locsolni a kiskerti növényeket, a virágokat és a füvet. Ez komoly vízfelhasználást jelent egy szezonban, ami jelentős költséggel is járhat. Erre kaphat kedvezményt, aki igényli.

“Vannak olyan települések, ahol április 16-ig a kertes ház tulajdonosoknak egyedileg kell kérvényezni a nyári locsolásra szóló vízkedvezményt. Ez nálunk is így van, vagy automatikusan kevesebbet számláznak?” – kérdezte olvasónk.

A témafelvetés kiváló, így megkerestük az Alföldvíz Zrt.-t, mi a helyzet Orosházán a nyári locsolással, van-e valamilyen kedvezmény?

A válaszból kiderült, hogy az Alföldvíz Zrt. ügyfelei is igénybe vehetnek házikert öntözéséhez locsolási kedvezményt.
– A korrekciót szabályozó kormányrendelet szerint a locsolási kedvezmény mértéke 10%, amit a kedvezményes időszakban vonnak le a szennyvízelvezetés díjából. A kedvezmény május 1-jétől, vagy ha az igénylés később történik, akkor a benyújtás napjától szeptember 30-ig terjedő időszakban érvényesíthető – mondta Mihály Tamás, értékesítési főosztályvezető. – A bejelentést megelőző időszakra a korrekció visszamenőlegesen nem adható. A kedvezmény mennyiségének a számítása a felhasználási helyen elszámolt vízmennyiségből arányosítással történik, így a kedvezmény igénybevételéhez külön leolvasást az Alföldvíz nem végez. A kedvezményt az elszámoló számla fogja tartalmazni – tette hozzá.

Aki rendszeresen locsol, kedvezményt kérhet (Fotó: Rosta Tibor)
Aki rendszeresen locsol, kedvezményt kérhet (Fotó: Rosta Tibor)

A locsolási kedvezményt a felhasználó írásban kérvényezheti az Alföldvíz ügyfélszolgálati irodáiban (Orosháza, Táncsics utca 20.) A locsolási korrekciós kérelem nyomtatvány az alfoldviz.hu honlapról ide kattintva letölthető, amelyet kitöltve kell benyújtani a szolgáltatóhoz személyesen vagy postai úton.

A tulajdonosnak nyilatkozni kell arról, hogy az ingatlanon saját célú vízkivételi művel nem rendelkezik, kizárólag az Alföldvíz Zrt. víziközmű-szolgáltatását veszi igénybe. Emellett hozzájárul, hogy a cég képviselője előzetes értesítés mellőzésével a felhasználási helyen helyszíni ellenőrzést végezzen. A locsolási korrekció jogosulatlan igénybevétele esetén a víziközmű-szolgáltató a korrekciót visszamenőlegesen visszavonja és az üzletszabályzatban meghatározott kötbért érvényesíti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.