- hirdetés -

A Kinizsi Horgász Egyesület 2016-os eseménynaptára első horgászversenyét rendezték szombaton a Béke horgásztónál.

A 44 nevező kora reggel érkezett, majd helysorsolás után ki-ki reggel 8-tól megkezdte az etetést és a horgászást. Szerencsésebbek voltak azok a pecások, akik olyan helyre sorsolták magukat, ahol vannak sekélyebb részek, hiszen a bányató mély vize még nem tudott az idén kellő mértékben felmelegedni.

Sorsolás ide, sorsolás oda, mindenki nagy kedvvel és tele reménnyel kezdett horgászni, amire minden okuk meg is volt. Az egyesület előző napon – növelve az esélyeket – három mázsa kifogható méretű pontyot telepített a tóba, ráadásul a szövetségtől is érkezett négy mázsa keszeg, kárász (néhány héttel ezelőtt  a Kedvenc Horgász Egyesület is telepített).

Mint Pelle Zsolt, a rendező Kinizsi Horgász Egyesület titkára elmondta, a versenyen ingyen vehettek részt azok a horgászok, akik az előző heti környezetvédelmi napon segédkeztek a tó köröli szemét összeszedésében. Kategóriákat most nem jelöltek meg, a hölgyek, a férfiak és a gyerekek is ugyanabban a kategóriában versenyeztek.

Mindenki nagy kedvvel és tele reménnyel kezdett horgászni (Fotó: Takács Csaba)
Mindenki nagy kedvvel és tele reménnyel kezdett horgászni (Fotó: Takács Csaba)

Bár a meteorológia esőt és általában rossz időt jósolt, végül jó körülmények közt zajlott a tavaszváró horgászverseny és hogy az előző napi telepítés sem volt hiábavaló, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy a 13 órai mérlegelésnél már volt olyan horgász, akinél 22(!) kiló halat regisztráltak.

A verseny végén ki-ki hazavihetett a horgászrendben engedélyezett mennyiséget a zsákmányból, de szép számmal voltak olyanok is, akik az összes kifogott uszonyost kegyelemben részesítették.

Szép napot töltöttek tehát együtt a horgászok, de mivel ez az esemény mégiscsak verseny volt, íme a végeredmény:

1. Torzsok Pál 34,9 kg
2. Erős Sándorné 14,8 kg
3. Tóht Pál 11,7 kg
4. Samu József 11,2 kg
5. Balogh Ernő 10,95 kg
6. Kocsis jános 10,5 kg
7. Balázs János 7,9 kg
8. Bányai Attila 7,6 kg
9. Török Tibor 6,6 kg
10. Fejes Gyula 6,4 kg

Legnagyobb hal: Zahorecz pál 3,4 kg.

Összfogás: 161,6 kg

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.