- hirdetés -

A közelmúltban egy nőnek igen magas bírságot kellett fizetnie azért, mert úgy szállt fel a Budapesti Közlekedési Központ egyik buszjáratára, hogy még volt néhány falat a fagylaltos tölcsérjéből – olvasható a hvg-n. A téma kapcsán felkerestük a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt.-t, hogy Orosházán felmerül(he)t-e hasonló eset?

A DAKK Zrt. a helyi önkormányzattal kötött szerződés alapján látja el Orosháza helyi menetrend szerinti autóbusz közlekedési szolgáltatását. A társaság üzletszabályzata tartalmazza azokat a magatartási szabályokat, jogokat és kötelezettségeket, amelyek meghatározzák a menetrend szerinti személyszállítással összefüggő kapcsolatokat.

– A szabályzat előírja, hogy az utas minden olyan magatartástól köteles tartózkodni, amely az általa igénybe vett járművet beszennyezheti, vagy az általa folytatott tevékenységnek a jármű tisztaságára negatív hatással van – nyilatkozta az OrosCafénak Mészáros Sándor, a DAKK Zrt. kommunikációs munkatársa.

Hozzátette, amennyiben megállapítható az utas felelőssége a szennyeződést, károkozást illetően, úgy a pótdíjjal azonos mértékű, 8 000 Ft bírság megfizetésére kötelezheti a szolgáltató a jelenleg érvényes üzletszabályzat szerint. Tőle tudtuk meg azt is, hogy a járművek külső-belső tisztaságáért a járművezető felel, valamint, hogy az ellenőrzési tevékenységet ellátó, megbízási jogviszonyban tevékenykedő DAKÖRT Kft. munkatársai is kezdeményezhetik a kártérítési eljárást, ha szabálysértést tapasztalnak.

–  Orosháza tekintetében az étkezésre vonatkozó panaszok száma elhanyagolható, pótdíjat ilyen eset miatt még nem szabott ki társaságunk – emelte ki  Mészáros Sándor.

A szabályzat elektronikus formában megtalálható a társaság honlapján, valamint nyomtatott formában az utasforgalmi létesítményeikben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.