- hirdetés -

Az orosházi kajakos kapta meg a World Paddle Awards junior díját, így az evezős sportokban ő lett 2015-ben a világ legjobb junior versenyzője.

Óriási megtiszteltetés érte Homonnai Lucát azzal, hogy igen komoly nemzetközi díjat nyert múlt hét szombaton. A március 12-i barcelonai World Paddle Awards díjátadón ugyanis az ő nevét olvasták fel a junior kategóriában a három jelölt közül.

A “Golden Paddle” díjon a világ összes evezős sportága szerepel, és hét kategóriában osztották ki az elismeréseket. A szavazatokat a szabályok szerint egyesületekre, sportolókra és önkéntesekre is le lehetett adni. A közönségszavazatok mellett egy nemzetközi zsűri is szavazott, a kettő együtt döntötte el, ki lett az év legjobbja az adott kategóriában. Mi is írtunk korábban erről a versenyről, szavazásra buzdítottuk az orosháziakat.

A Graboplast Győri Vízisport Egyesület versenyzője 2015-ben robbant be a felnőttek között a kajak-kenu világban, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasával a milánói felnőtt világbajnokságon K–200 méteren világbajnoki ezüstérmet nyert. Mivel még csak 17 éves, így utánpótlás korúnak számít, de az ifik között is a legjobbak között van, amit két ifjúsági világbajnoki arannyal bizonyított júliusban.

– Hatalmas öröm nekem ez a díj. Egy kajakos számára olyan megtisztelő ez az elismerés, mint a színészeknek az Oscar-díj Amerikában – nyilatkozta a versenyző a kajakkenusport.hu oldalnak.

Luca a legjobbnak járó díjjal (Fotó: World Paddle Awards)
Luca a legjobbnak járó díjjal (Fotó: World Paddle Awards)

Luca a díjátadó után már visszautazott az Amerikai Egyesült Államokba, ahol klubtársával, Fazekas-Zur Krisztinával és edző férjével, Rami Zurral edzőtáborozik, ott készül a tavaszi versenyekre. Instagram oldalán rendszeresen posztol fotókat, ebből is kitűnik, remekül érzi magát.
– A felkészülésemmel jól haladok, elég erősnek érzem az edzéseket, de nagyon sok munkát kell még elvégeznünk a versenyekig. Megesik, hogy akad egy-két edzés, amikor fejben nem tudok ott lenni, de ez elenyésző. Nagyon élvezem ezt az edzőtábort – mondta a utánpótlássport.hu oldalnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.