- hirdetés -

Első napirendi pontként tárgyalta rendkívüli ülésén a képviselő-testület az Alföldvíz Zrt. 2016. április 1-től érvényes, új vízterhelési díjairól szóló tájékoztatót. Eszerint jövő hónaptól a lakossági fogyasztók a jelenlegi 3,70 forintos köbméterenkénti ár helyett 4,32 forintot fizetnek majd.

A képviselők többségi szavazással tudomásul vették az Alföldvíz Zrt. április 1-től érvényes, új vízterhelési díjairól szóló tájékoztatóját a március 7-i rendkívüli testületi ülésen.

Ezek szerint a lakossági fogyasztók a jelenlegi 3,70 forintos köbméterenkénti ár helyett 4,32 forintot fizetnek majd. Önkormányzati fogyasztóknál 3,70 forint helyett 9,20 forintot kell majd fizetni, a szippantott szennyvíz után felszámított eddigi 8,30 forint pedig 20,70 forintra nő köbméterenként. Ez utóbbinál a 6 köbméteres szippantós autóval számolva ez 74 forintos emelkedést jelent szippantásonként.

A képviselők nem értettek egyet az emeléssel, de el kellett fogadniuk annak tényét. A vitáról itt lehet bővebben olvasni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.