- hirdetés -

Nem csak az átmeneti kabátok és vékonyabb cipők kerültek elő a tavaszias idő beköszöntével, hanem a gereblyék és metszőollók is. A városgazdálkodás munkatársai egyre több helyen tűnnek fel Orosházán, hogy elvégezzék ilyenkor szokásos feladataikat és felkészítsék a közterületeket a virágosításra.

Parkokban, tereken, utak mellett dolgozik ezekben a napokban a városüzemeltetési Zrt. A gondozásában lévő több tízezer négyzetméternyi felületről tünteti el a téli szennyeződéseket és kezdi meg a fa- és cserjeállomány karbantartását, valamint a virágágyások előkészítését.
– Most még elsősorban az ősz folyamán lehullott és összegereblyézett falevelek begyűjtését végzik a kollégáim, ezzel párhuzamosan a város területén található ágyások kitakarása, cserjék alakító metszése van folyamatban – sorolja az aktuális feladatokat Benkő Ferenc az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

"Frizura" igazítás a város díszcserjéin (Fotó: Rajki Judit)
„Frizura” igazítás a város díszcserjéin (Fotó: Rajki Judit)

Ezen kívül a több száz rózsatő kitakarását és visszametszését, illetve a város területén található körforgalmak tisztítását és gyommentesítést is most kell elvégezni, ahogyan a fák gallyazása is a városüzemeltetés márciusi tennivalói közé tartozik.
– A tavaszi munkákon belül végezzük a fák metszését, azoknak a száraz ágaknak az eltávolítását, amelyek balesetveszélyesek, zavarják a közlekedőket – mutatja a szakember a Dózsa György utca egyik méretes fájának korhadó ágát. – Ezeket a munkákat kosaras emelő segítségével végezzük, amely rövid időszakokra akár a forgalmat is akadályozhatja, ezért mindenkitől kérünk némi türelmet és óvatosságot – hívja fel a figyelmet Benkő Ferenc.

Mindez ütemezetten történik: a jelenleg folyamatban lévő előkészítő munkákat az április közepén érkező palánták kihelyezése követi, majd ismét kikerülnek a közterekre a muskátlikúpok és hamarosan kezdődik a főtér medencéinek kitakarítása is, hogy tisztán engedhessék fel őket vízzel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.