- hirdetés -

Az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek Egyesülete a közelmúltban tartott közgyűlést, ahol szó esett a tavalyi évben elért eredményekről, az idei célkitűzésekről és az egyesület vezetésében történt változásról is.

Szervezeti elnökökkel, tagokkal és meghívott vendégekkel telt meg február 23-án a Civilek Háza. A szervezetek életében fontos szerepet töltött be ez az esemény, hiszen lehetőséget biztosított az évértékelés mellett a programismertetésre is – olvasható az egyesület beszámolójában.

Múlt kedden Hortobágyi Zoltán, az egyesület korábbi elnöke összegezte a 2015-ös év terveinek megvalósítását.
– Az elmúlt évek alatt a tisztességet, emberséget, pontosságot és az erős akarattal végzett fáradhatatlan munkát tanultuk és alkalmaztuk, hiszen egy csapat vagyunk, és azok is maradunk. A tavalyi célkitűzések legnagyobb részét sikerült megvalósítanunk. Különösen sikerült előrelépni a tagegyesületek közötti együttműködés terén, valamint  a pályázati munkának köszönhetően anyagi területen is – hangsúlyozta Hortobágyi Zoltán.

Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy elsősorban rajtuk kívül álló okok miatt a működési bázisuk kialakítása terén nem történt előrelépés, ezért ennek előmozdítása is szerepel a 2016-os év célkitűzései között. –  Továbbá hatékonyabban szeretnénk képviseltetni magunkat városunk társadalmi életében és hagyományainkhoz híven – idén 10. alkalommal – megtartjuk a Kulturális Fesztivált is – mondta.

A közgyűlést tisztújítással is egybekötötték, melynek eredményeképpen Gabnai Istvánt február 23-án egyhangúlag jelölték és szavazták meg elnöknek.

Elődje, Hortobágyi Zoltán két cikluson keresztül töltötte be az elnöki posztot, akit február 20-án választottak meg ismét a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének elnökévé. Mint megtudtuk a változást részben a Határőr Nyugdíjas Egyesület megnövekedett létszáma miatti nagy elnöki leterheltség, részben egészségügyi kérdések tették szükségessé.

Az elnökhelyettes a Békéssámsoni Nyugdíjas Egyesület Elnöke, Kovács Sándorné. A több mint 20 éves egyesület gazdasági vezetője Takács Kálmánné, titkára pedig Gyulai Józsefné.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.