- hirdetés -

Több ezren vettek részt múlt szombaton a gazdakör által szervezett Orosházi Hagyományok-Ízek Versenyén, a kikapcsolódás mellett középpontban a helyi termékek, a helyi értékek álltak. Orosháza bővelkedik ezekben, éléskamraként hordozva magában a térség jellegét, adottságait, erősítve a helyi gazdaságot és a helyi társadalmat is.

Idén a piactéren, az Előd utcán és a Petőfi Művelődési Központban szervezték meg a X. Orosházi Hagyományok-Ízek Versenyét. Az Orosháza és Térsége Gazdakör programja jubilált, és rekordot is döntött: több ezren választották hétvégi kikapcsolódásnak a rendezvényt, mely lehetőséget is nyújtott a térség termelőinek arra, hogy bemutassák, két kéz munkájával milyen értékeket teremtenek.

Kolbász, kenyér, méz, száraztészta, csíramálé, lekvárok, szörpök, és – szerencsére – még hosszasan folytathatnánk a sort, ismert, és országosan, például HÍR-védjeggyel elismert termékek sorakozhatnak Orosháza helyi termékei közt, és gazdagítják a város értéktárát.

Fókuszban galériáért klikk a képre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Fókuszban galériáért klikk a képre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A nyolc tojásos tésztám Békéscsabától Derekegyházáig rengeteg kisboltban megtalálható. Tavaly a Magyar Kézműves Remek Díjat is elnyertem – emelte ki lapunknak Asztalosné Szilágyi Julianna száraztészta-készítő.

Tavaly nem ő volt az egyetlen orosházi, akinek a termékét országosan elismerték. Halustyik László például az Országos Magyar Méhészeti Egyesület kiváló méhész díját vette át, több mint fél évszázadnyi munkásságáért.
– 1954-ben kezdtem el méhészkedni, örülök, hogy az ilyen rendezvények teret adnak a magam féle kistermelőknek, hogy bemutathassuk termékeinket – fogalmazott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.