- hirdetés -

A Saul fia Oscar-díja a magyar filmtörténet évtizedek óta várt első legjelentősebb nemzetközi sikere. Itt a lehetőség, hogy lássák az orosháziak is Nemes Jeles László filmjét: a Mozgó Mozi keretében március 12-én vetítik a művelődési központban.

Több más filmmel együtt, hiszen az utazó mozi lényege éppen az, hogy egy napon több film is szerepel a kínálatban. Az említett Saul fián kívül a szintén Oscar-díjas A visszatérő is ott szerepel a listán.

A Mozgó Mozi üzemeltetője és tulajdonosa úgy nyilatkozott: Orosházára szeretnek jönni, érdeklődőek az emberek, szép számú nézővel mennek a filmek. Talán az is közrejátszik a sikerben, hogy a havonta visszatérő látványosság keretében mindig igyekeznek olyan filmeket bemutatni, amelyek a legfrissebbek közül valók. A különböző fórumokon díjazott alkotásokat, és a nagy közönségfigyelemmel kísérteket is, amint megszerzik, hozzák.

A szerencsések ingyen is mozizhatnak velünk! Az OrosCafén most is lehet majd páros belépőket nyerni a filmekre, sőt, több sorsolással, összesen 10 néző lehet vendégünk a Saul fiára. Játsszatok, nyerjetek! Részletek hamarosan!

A Saul fiát már tavaly is láthatták az orosháziak. Mint megtudtuk, akkor szerény volt az érdeklődés, most az aranyszobrocska vélhetően megnöveli a látogatószámot is.

A magyar film történetében legutóbb 34 éve volt Oscar-díj: Szabó István Mephisto című filmje nyerte, szintén az idegen nyelvű film kategóriában. Az első szobrot A légy című animációs rövidfilm nyerte, 1981-ben, amelyet Rofusz Ferenc rendezett. Magyar származású alkotók több alkalommal is felkerültek a legkiválóbbak listájára, 1933-ban először. Talán az egyik legismertebb film, amelyben Zsigmond Vilmos operatőrként lett díjazott, Steven Spielberg Harmadik típusú találkozások című alkotása volt (1978).

A filmről bővebben itt lehet olvasni. A szombaton látható filmek listája és jegyinformáció ide kattintva található.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.