- hirdetés -

Történetében először, tavaly átlépte az 1 milliárd forintos árbevételt a Cerlux Kft. Az elektromos szigetelő alkatrészeket, szigetelő kerámiákat gyártó orosházi cég egyike a város legnagyobb tíz adózójának.

A cég 1991-ben alakult, 25 éve van Orosházán, fejlődésük szempontjából mérföldkő az, hogy közel 100 millió forinttal lépték át az 1 milliárdos árbevételt – nyilatkozta Csordás Márta ügyvezető azon az ebéden, amelyet a városvezetés tartott a legnagyobb adózóknak.

– Minek tulajdonítható ez az eredmény?

– Egyrészt a tulajdonos lámpagyártó cégeitől nagyobb megrendeléseket kaptunk, másrészt a régiek mellett a 2014-es új vevők igényei is növekedtek, összességében 15 százalékkal nőtt a rendelt mennyiség. Sikeresen megvalósítottuk azt a célt, hogy minél több új vevőt szerezzünk, így 2015-ben 24 új vevő került a partnereink közé. Az előző időszakhoz képest ez 60 százalékos növekedést jelent, tehát mindenképpen sikeresnek tekintjük az év marketingmunkáját. A vevőkiszolgálás minősége is tovább javult, tartósan 90 százalék feletti  a határidőre történő kiszállítások aránya. Ez tovább növeli vevőink elégedettségét.

Archív fotó: Rosta Tibor
Archív fotó: Rosta Tibor

– Milyen arányban szállítanak belföldi és külföldi piacokra?

–  Szinte fele-fele arányban. Dunakeszire szállítunk lámpaalkatrészeket főleg a Lighttech Kft-nek, valamint az Egyesült Államokba, de vannak európai uniós vevőink is.

– Milyen terveik vannak idénre?

– Üzemkorszerűsítést tervezünk, a gyártást két nagyobb üzemcsarnokba kívánjuk átcsoportosítani, a Lean szemlélet tükrében. A gyártáshatékonyság folyamatos növelése szükséges a tulajdonosi elvárások megvalósításához. Az új vevői igények a kapacitások növelését is szükségessé teszi. Ezért beruházni akarunk, ha sikerül, akkor pályázattal. Várjuk az újabb kapacitásbővítést segítő pályázatokat, főleg gép és eszközfejlesztésre. De tervezünk üzemcsarnok bővítést is. Az égető kemencéket szeretnénk egy külön térbe áthelyezni, mert most munkaterületen vannak. Ezzel a dolgozóink komfortérzetét és a munkakörnyezet minőségét javíthatnánk. Ehhez is megvan a saját forrásunk, de reménykedünk a sikeres pályázatban.

A dolgozói létszám továbbra is átlag 130 fő, ebből 100 fő saját állományban, 30 fő bérelt munkaerő, akik nagy része már több éve dolgozik nálunk. Célunk, hogy saját dolgozóinkká váljanak azok, akik hónapról hónapra jól teljesítenek. Folyamatos a fiatal, jól képzett munkatársak bevezetése a döntéshozatalba. Az év jól indult, ha ez tartós lesz, akkor az idén akár további árbevétel növekedéssel számolunk, mert több vevőnk növekedést jelez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.